avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere autoturism

Am vandut acum 10 ani un autoturism facand doar acte de mana intre vanzator si cumparator. Cumparatorul nu si-a trecut-o pe numele lui. Am platit impozit pentru acel autoturism tot eu, vanzatorul, timp de 10 ani. Acum vreau sa radiez masina. Am toate actele, autoturismul nu mai este functional, este o ruina in curtea cumparatorului. Ce am de facut?
Cel mai recent răspuns: Fulg , utilizator 20:41, 18 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul nu este simplu deoarece dv desi detineti toate documentele vehiculului,in fapt ati instrainat bunul in favoarea cumparatorului,ati beneficiat de suma convenita -respectiv nu mai puteti ridica pretentii
Daca aveti certitudinea ca detinatorul nu ridica pretentii,puteti sa conveniti predarea vehiculului la unitate specializata si in baza documentului justificativ autoritatea fiscala teritoriala urmeaza sa radieze auto de pe rolul dv fiscal
Autovehiculul este undeva la tara, la 100 km de Bucuresti. Cumparatorul nu doreste sa plateasca platforma sa-l transporte la casat si nici sa platesc eu platforma. Spune ca mai tine masina pentru piese. Eu insa vreau sa nu mai platesc impozitul. Cu alte cuvinte, calea amiabila este epuizata. Poate ma sfatuiti ce pot sa fac legal ca sa rezolv aceasta problema.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Repet culpa va apartine referitor la instrainare auto in baza inscrisului de mana care nu are valoare sa fie luat in evidenta de autoritatea fiscala pentru radiere de pe rol fiscal
Concret in evidente figurati drept proprietar auto cu obligatii aferente catre buget....
Daca nu puteti solutiona amiabil analizati oportunitatea actionarii in instanta a detinatorului vehiculului
Stiu ca-mi apartine culpa in totalitate. Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism instrainat fara act de vanzare/ cumparare FloAp FloAp Buna ziua, As dori sa radiez un autoturism dar problema este ca l-am instrainat fara a face act de vanzare/cumparare unui prieten, urmand sa facem actele ... (vezi toată discuția)
Radiere auto LidiaStoicu LidiaStoicu Imi puteti da un exemplu de cerere pentru radierea unui autoturism din circulatie? Am vandut acum 4 ani un autoturism,am facut contract,actele originale le-am ... (vezi toată discuția)
Inscris pe talonul auto "instrainat catre" ovidiu2014 ovidiu2014 Buna seara. In urma cu 2 ani am vandut o masina cu contract de vanzare-cumparare luat de pe internet, nu de la politie si am scris pe talon instrainat catre la ... (vezi toată discuția)