avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor incalzire
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor incalzire

Buna ziua! Sunt o mama singura cu doi copii. Astazi am fost sa-mi depun dosarul pentru ajutorul de incalzire. Mi-i s-a spus ca nu ma incadrez la persoane singure deoarece am doi copii, deci nu sunt singura si ma incadrez la categ. "familie". Eu prin familie inteleg doi soti. Imi poate explica cineva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 20 Octombrie 2018
In sensul prevederilor OUG 70/2011 (baza legala pentru acordarea ajutorului de incalzire), avem:
familie - soțul, soția, precum și alte persoane, indiferent dacă între acestea există sau nu relații de rudenie, care au același domiciliu ori reședință și/sau care locuiesc și gospodăresc împreună, sunt înscrise în cartea de imobil și sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreținere a locuinței;

persoană singură - persoana care a împlinit vârsta de 18 ani, care locuiește singură și nu se mai află în întreținerea părinților, precum și persoana cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani, care locuiește și se gospodărește singură și are capacitate de exercițiu anticipată, potrivit prevederilor art. 40 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare;
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de incalzire 2013 irinasilvia irinasilvia Buna seara,pot beneficia de ajutor pentru incalzire daca sotul e plect in strainatate fara contract de munca? eu nu lucrez si am doi copii minori m-ar intesa ... (vezi toată discuția)
Acordarea ajutorului pentru incalzire cu energia electrica andreeavenetopol andreeavenetopol Locuiesc in apartamentul mamei mele, doar eu, sotul si copilul. Venitul familiei este 1805 lei total. Noi avem o casa pe numele nostru dar nu locuim la acea ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru incalzire persoane ''in chirie'' macrita macrita Buna ziua, Am o casa la tara ,in care am gazduit o familie cu un barbat ,un copil de 3 ani si jumatate si o bunica. Toti cei trei au domiciliul trecut un ... (vezi toată discuția)