avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Marja de profit negativa masini second hand
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Marja de profit negativa masini second hand

In ce conditii poate aparea marja negativa la vanzarea masinilor second hand, daca baza de impozitare a tva este diferenta dintre pretul de achizitie si cel de vanzare? Va rog exemple.
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ToaderConsultanta , utilizator 09:57, 20 Octombrie 2018
Cand pretul de vanzare este mai mic decat pretul de achizitie.
da, e logic ce spuneti dumneavoastra, insa atunci cand vinzi o marfa (chiar si second hand), vanzarea trebuie sa respecte conditia activitatii comerciale, respectiv de a obtine profit, asta inseamna ca pretul de vanzare va fi intotdeauna mai mare , decat cel de achizitie. Marja negativa poate aparea la regularizarea anuala a bazei de impozitare a TVA , in functie de stocul final . Intr-un trimestru/ luna marja poate fi pozitiva si atunci ai TVA de plata si in alt trimestru poate fi negativa si atunci nu ai TVA de plata..... eu aceasta parte nu o inteleg.... in ce conditii se poate ajunge la marja negativa.... are legatura cu stocul... dar nu inteleg cum.... cred ca se calculeaza ca procent, dar nu sunt sigura..... a avut cineva astfel de speta???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura pentru contract de consignatie Kovacsdaria Kovacsdaria Buna Lucrez la o firma de telefonie mobila si as dori sa stiu cum se face o factura in regim de consignatie.Stiu cum se inregistreaza in contabilitate ,dar la ... (vezi toată discuția)
Tva in regim second hand criogenius criogenius Am si eu o nelamurire..... CEI care lucreaza in regimul second hand au de platit Tva dor pe diferenta dintre pretul de achizitie si cel de vanzare. Prin ... (vezi toată discuția)
Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)