avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Împuternicitul pe contul bancar al bunicului meu, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Împuternicitul pe contul bancar al bunicului meu, acum în comă, a scos întreaga sumă de bani. În ce măsură a acționat legal?

Buna ziua! As dori sa intreb in ce limite legale acționează o persoana imputernicita in contul bancar al unei persoane care de câteva zile nu se mai află în deplinătatea facultăților mintale(coma) . Din data de 22 octombrie bunicul meu nu mai este lucid si conștient și imputernicitul in contul său a scos azi întreaga sumă de bani agonistita de bunicul meu. In ce masura acesta a acționat legal? Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:16, 26 Octombrie 2018
In limitele mentionate in imputernicire. Ce scrie?
Nu am acces la imputernicire. Doar ca eu, in calitate de nepoata, m am ocupat de spitalizare, îngrijire etc., iar el , fiul său, de adunat banii. Tatăl meu, fiul bunicului, a murit acum 24 de ani, si de atunci pot spune ca bunicul mi-a ținut loc de tata. Fiul său il vizita o data la 2-3 saptamani....

raluk0207 a scris:

In limitele mentionate in imputernicire. Ce scrie?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obtineti de la instanta o hotarare prin care este desemnat un curator, iar acesta sa revoce mandatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire alina.alexandra2015 alina.alexandra2015 Bunica mea care este inca in viata, a semnat un act precum ii da apartamentul fiicei sale. Tatal meu a murit acum multi ani, deci acel apartament s-ar fi ... (vezi toată discuția)
Bună seara. bunica mea a murit acum 2 luni de zile.a avut un ... ANREUTA ANREUTA Bună seara. Bunica mea a murit acum 2 luni de zile.A avut un cont în banca.matusa mea a fost împuternicit a contului.Aceasta mătușa a scos bani din cont ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un imobil daca proprietarul nu este in deplinatatea facultatilor mintale? Delya Db Delya Db Buna ziua. Ca sa nu dau nume, voi expune problema in felul urmator: Prietena mea Maria are o bunica de 80 de ani care este proprietara unei case. Aceasta ... (vezi toată discuția)