avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amplasare ghena gunoi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amplasare ghena gunoi

Buna ziua,
Locuiesc intr-un ansamblu de 16 apartamente si in acest ansamblu exista 2 posibilitati pentru zona de depozitare a ghenei de gunoi care niciuna nu respecta distanta minima de 10 m de la ghena pana la apartamentul unui proprietar.Noi in asociatia de proprietari am hotarat cu 70% din voturi pentru zona "A" si doar 30% pentru zona "B".Intrebarea mea eate daca acesta este un criteriu valabil avand in vedere ca niciunul dintre locuri nu este la mai mult de 10 m de un geam.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:49, 27 Octombrie 2018
Ce inseamna "depozitare a ghenei de gunoi"? Ghena inseamna un loc/incapere/spatiu - astea nu se pot depozita.

Va redau articolul ca sa vedeti despre ce e vorba cu cei 10 m.

Articolul 4
La stabilirea amplasamentelor clădirilor de locuit se vor preciza și amplasamentele următoarelor dotări tehnico-edilitare:
a) platforme destinate pentru depozitarea recipientelor de colectare selectivă a depozitelor de deșeuri municipale, care vor fi amenajate la distanță de minimum 10 m de ferestrele locuințelor, vor fi împrejmuite, impermeabilizate, cu asigurarea unei pante de scurgere și vor fi prevăzute cu sistem de spălare și sifon de scurgere racordat la canalizare, vor fi dimensionate pe baza indicelui maxim de producere a gunoiului și a ritmului de evacuare a acestuia și vor fi întreținute în permanentă stare de curățenie; platformele pot fi cuplate cu instalații pentru bătut covoare;
a^1) acolo unde constrângerile de spațiu nu permit amenajarea de platforme care să îndeplinească condițiile de la lit. a), se pot amplasa pubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor municipale în spații protejate și asigurate, cu cale de acces pentru evacuare, la distanță de minimum 5 metri de fațada neprevăzută cu ferestre a celei mai apropiate locuințe/imobil, cu condiția ca ritmul de evacuare a acestor deșeuri să fie zilnic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2018
CipM, utilizator
Amplasamentul ghenei de gunoi este cel prevazut in proiectul zonei construite, in conditiile in care proiectul detine autorizatie de ctie. de la primarie si exista avize primite de la DJSP, DJSV, Agentia de mediu pentru zona construita.
Posibil ca in proiectul de zona sa fie prevazuta o ghena subterana cu actionare pneumatica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare platforma gunoi arh.B arh.B Buna ziua, Referitor la amplasarea platformei de gunoi cf. ordinului 119/2014, art.. 4, lit a) si lit a1), aceasta trebuie fie amplasatala minim 10 m fata de ... (vezi toată discuția)
Depozitare deseuri Simplutilizator Simplutilizator Va rog sa ma ajutati cu o informatie: in ce text legislativ este prevazuta obligatia unui dezvoltator de ansambluri rezidentiale, de a asigura si un spatiu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , îmi poate spune cineva la ce limită față de ... Traian1957 Traian1957 Bună ziua , îmi poate spune cineva la ce limită față de ferestrele blocului poate fi amenajată o cale de acces pietonal (locuiesc la parter iar ... (vezi toată discuția)