avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratiile 205 - Unde verificam faptul ca au fost ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratiile 205 - Unde verificam faptul ca au fost inregistrate corect de Fisc?

Buna ziua,

verificam starea tuturor declaratiilor depuse si ne-am lovit de o problema.
Avem declaratii depuse, cu recipise - dar care la Anaf persoane juridice
nu apar in sistem. Nici un birou nu ne-a putut spune cu certitudine a cui este responsabilitatea D205.

Cine controleaza depunerea 205, cine verifica corelatiile cu D100 (respectiv impozitul retinut la sursa pentru venitul declarat in 205) - si, cel mai important, cine scrie amenzile in cazul in care o declaratie lipseste?

Cel mai mult ne intereseaza daca - pentru ca in aceasta perioada se fac verificarile la bilant - se urmareste si depunerea 205 de catre Anaf Persoane Juridice.
Ulterior va fi timp sa rezolvam intr-un fel sau altul de ce nu se reflecta una din declaratiile noastre.

'Registrul Contribuabili' si 'Depart. Informatic' sustin ca Anaf Persoane Fizice face verificarile - insa, 205 fiind declaratie pentru firme, cei de la Persoane Fizice ne trimit inapoi la Juridice.

Multumim anticipat,
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2018
IuliaPopescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:44, 5 Noiembrie 2018
Organul competent este cel unde s-a depus declaratia. Daca aveti recipisa inseamna ca este la ANAF o eroare. Am avut semnale ca sunt probleme la D205 la ANAF.

Da, se urmareste de catre ANAF corelatia in D100 si D205.
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende repartizate unei persoane juridice romane MIV MIV Am repartizat dividende actionarilor pentru anul 2012 in 2013. Actionarii sunt pers fizice dar si o pers juridica. Am depus 205 pentru actionari pers. Fizice ... (vezi toată discuția)
Lamuriri privind legalitatea situatiei din asociatie danielgiurgiului danielgiurgiului Buna ziua, Din start trebuie sa afirm ca sunt lipsit de cunostiinte prea mari in domeniul contabil si as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva daca situatia ... (vezi toată discuția)
Completarea d205 - salariatii detasati Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am un salariat detasat la o alta unitate. Noi am depus declaratia 205 pe 0, intrucat la noi contractul este suspendat in baza detasarii. ... (vezi toată discuția)