avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor fără acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor fără acte

Trei frați moştenesc o casă, pe care o vând, cu antecontract. Înaintea semnării unui contract la notar unul din frați moare, lăsând în urmă trei copii dintre care doi mor. Cei doi frați rămaşi, împreună cu cel care a cumpărat casa vor să întocmească contract la notar, însă sunt informați, că şi moştenitorii celui decedat trebuie să semneze contractul. Problema este că nu există certificat de moştenitor, urmaşii refuză să accepte o moştenire, care de fapt nici nu există, există însă chitanța semnată de cel decedat, care atestă, că ar fi primit partea lui din prețul de vânzare a casei. Cumpărătorul dă în judecată pe cei doi frați şi urmaşii celui de al treilea, motivând, că nu s-a pus la dispoziție acte valabile necesare transcrierii imobilului. Menționez, că întocmirea contractului a fost amânată la solicitarea cumpărătorului pe motivul lipsei banilor,urmând să se facă la o dată când solicită el. Cumpărătorul solicită ca imobilul să fie trecut pe numele lui, şi cere cheltuielile de judecată. Întrebare: urmaşii defunctului au vre-o obligație în acest caz ? Pot fi obligați la plata cheltuielilor de judecată cei doi frați ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:04, 6 Noiembrie 2018
Buna seara,
Nu platesc cheltuieli celor doi frati ci celui caruia i s-a vandut casa fara acte
H

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Nu platesc cheltuieli celor doi frati ci celui caruia i s-a vandut casa fara acte

Ați dorit să scrieți, că cel care a cumpărat casa suportă cheltuielile de judecată ?
Cel care pierde procesul plateste la final cheltuielile daca instanta nu le compenseaza. ca principiu, nu stim ce va pronunta instanta, insa mostenitorii si fratii ar trebui sa achite cheltuieli catre cumparator.
Mai bine contactati un avocat, pacat ca s-a ajuns aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cf sunt 4 frati, unul decedat si urmasi lui plecati definitiv in strainatate, cum procedez? GIF1975 GIF1975 Buna ziua Tatal meu impreuna cu 3 frati au mostenit un imobil. toti 4 sunt trecuti in CF-ul imobilului. apoi tatal meu ii despagubeste pe frati pt partile ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil dobandit prin mostenire katalanu katalanu Salutare, Sunt pe punctul de a cumpara un imobil de la 4 frati care au certificat de mostenitori in urma mortii parintilor. Imobilul nu are inca cadastrul ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune fortata - contract autentic de vanzare cumparare lovit de nulitate relativa ? kamir kamir am un contract de vanzare cumparare in forma autentica din 2004 asupra unui teren aflat in indiviziune; la baza acestui contract a stat un ante-contract de ... (vezi toată discuția)