avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Taxe, impozite la SRL comert online neplatitor TVA
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Taxe, impozite la SRL comert online neplatitor TVA

SRL infiintat in 15,03,2018. Comert online, neplatitor de TVA. Fara angajati. La trei luni ce dari apar in sarcina asociatului unic al firmei?Cheltuielile cu achizitia de marfa sunt deductibile? Dupa primele 3 luni la vanzari de cca 17000 lei contabila a platit cam 290 lei, iar la urmatoarele 3 luni cam 1700 lei, spunand ca nu se deduc cheltuielile cu achizitia, ca firma NU PRODUCE, (explicatie data de angajat ANAF) ci doar revinde marfa de la depozite. Ma puteti lamuri ca si eu sa lamuresc amicul care mi-a relatat acest aspect? Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:32, 6 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca microintreprindere fara salariati neplatitoare de TVA platiti 3% din venituri (in cazul dvs. din vanzari).
Multumesc pentru aceasta parte de raspuns, dar aceste VENITURI (vanzari) sunt finalizate in urma deducerilor facute intre vanzare marfa si cheltuieli achizitie? Pentru ca este o mare diferenta intre ce a platit dupa primele 3 luni (290) si ce a platit dupa alte 3 luni (1700). Intra si CAS< CASS< IMPOZIT de 16% in a doua suma aferenta celui de al doilea trim. de activitate? Poate ma repet si imi cer mii de scuze, dar am mai rasfoit net-ul si apar variante si nu mai sti unde este adevarul. Adica va rog frumos sa-mi dati un raspuns in care sa apara si articolul care ar linisti orice indoiala. Inca odata multumiri anticipate si scuze pentru timpul consumat cu mine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand am zis din vanzari, inseamna suma rapoartelor fiscale, fara sa mai scadeti nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum este mai bine pentru un srl neplatitor de tva maritica2 maritica2 am infiintat un srl neplatitor de tva cum este mai bine sa platesc impozitul pe venit sau pe profit? Lunar urmeaza sa platesc chirie pentru spatiu, un ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea pt tva dureazã 5 luni? pânã atunci ce fac? Ssarmiss Ssarmiss Vă salut și mulțumesc de pe acum pentru ajutor! Am o firmă mai veche, neplătitoare TVA, pentru care urmează să solicit înregistrarea în ... (vezi toată discuția)
Srl - cheltuieli, tva / no tva / impozit pe profit sau venit Adrian1994 Adrian1994 Buna seara, am un magazin mixt pe SRL iar deocamdata nu sunt platitor de tva si platesc impozit 3% pe venit. Doresc sa ma lamuresc si eu cu cateva ... (vezi toată discuția)