avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale procedura insolventa debitor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

procedura insolventa debitor

Buna!am un srl cu 2 asociati,eu si sotul meu.bunurile de pe firma sunt in val de 7000.Momentam am sistat activ si am restante la furnizoricam 15000, iar la stat s au acumulat datorii in jur de 25000.Vreau sa declar procedura de insolventa dar nu am banii.banii cei primesc sunt indemnizatia de maternitate.ce inseamna ca si costuri pe parcursul derularii procedurii?va rog ajutati ma!!!am dupus balanta lunar.
Cel mai recent răspuns: DAIANA_ , utilizator 23:56, 22 Noiembrie 2009
Lasati costurile ... sa nu aveti probleme mai mari.
Uite ce zice Legea nr. 85/2006:

Art. 143. - (1) Constituie infractiunea de bancruta simpla si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda neintroducerea sau introducerea tardiva, de catre debitorul persoana fizica ori de reprezentantul legal al persoanei juridice debitoare, a cererii de deschidere a procedurii in termen, care depaseste cu mai mult de 6 luni termenul prevazut la art. 27.

Art. 27. - (1) Debitorul aflat in stare de insolventa este obligat sa adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispozitiilor prezentei legi, in termen de maximum 30 de zile de la aparitia starii de insolventa.
(2) Va putea sa adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispozitiilor prezentei legi si debitorul in cazul caruia aparitia starii de insolventa este iminenta.
(3) Cererile persoanelor juridice vor fi semnate de persoanele care, potrivit actelor constitutive sau statutelor, au calitatea de a le reprezenta.
(4) Introducerea prematura, cu rea-credinta, de catre debitor a unei cereri de deschidere a procedurii atrage raspunderea patrimoniala a debitorului persoana fizica sau juridica, pentru prejudiciile pricinuite.
(5) Cererea debitorului se va judeca de urgenta in termen de 5 zile in camera de consiliu.
E putin de munca dar nu costa.In primul rand luati legea 85/2006 si declansati-va procedura de insolventa altfel e de rau . Va trebuii sa intocmiti un dosar scrie in lege ce trebuie sa contina acesta ,apoi faceti cerere instantei in vederea declansarii procedurii de insolventa,ea se judeca in termen de 5 zile , va este desemnat un lichidator care va fi platit si el spre final. In plus de asta nu va m-ai curg penalitatile.Nu e greu de facut dosarul, incecati sa-l faceti d-voastra ,asa nu va costa nimic. Curaj si succes
Multumesc din inima!Domnul sa va binecuvanteze!
Domnul sa va binecuvanteze!Multumesc!
De ce spuneti ca e grav, daca nu merge doamna personal sa-si ceara insolventa? Ca sunt atatea firme debitoare care nu iau nici o atitudine...au datorii si la stat si nu fac nimic in sensul asta. Si la un moment dat atitudinea se ia de catre furnizorii care-si vad banii in pericol si cer ei insolventa acestei firme debitoare de care spuneam mai sus.

Nu am auzit cazuri in care sa se reuseasca prea bine sa se faca dovada rea- intentiei a administratorului, ori asociatilor... am participat la dosare in care lichidatorii au propus tragerea la raspundere a administratorului si nu a fost chip...nu i s-a admis...desi i s-a admis cererea de deschidere a procedurii.

Sa se faca dovada vinei administratorului pentru starea de insolventa, sau pentru neintroducerea la timp a cererii, mi se pare ca incepe sa devina ceva de domeniul fantastic si parca e acelasi lucru cu emiterea de B.O. fara acoperire si acolo sunt cazuri pierdute ca pana se demonstreaza ca au fost emise cu intentie, cu buna stiinta faptului ca nu sunt fonduri sau nu vor fi la momentul in care va fi dus in banca de creditor....pana se demonstreaza asta....poate firma creditoare nici nu mai e pe piata :D
( Sa-mi fie cu iertare daca exagerez, dar parca nu mai poti sa te atingi de un debitor, iti ramane doar solutia de a-ti pierde banii !!! )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control de fond- insolventa dory1985 dory1985 Daca in urma unui control de fond , inspectorii sesizeaza ca firma are foarte multe datorii la fisc si la furnizori, ei imi pot declansa procedura de ... (vezi toată discuția)
Poate fi facut raspunzator? camaro camaro soc. are datorii de25oooron la stat,la care se adauga pen.15000ron ,nu mai sunt bunuri valoroase pe ea ,dar eu ca administrator nu mai sunt in firma de 7luni, ... (vezi toată discuția)
Deschidere procedura insolventa debit 250 ron nmmm nmmm in cazul in care lichidatorul numit de registru constata ca societatea supusa lichidarii are debit doar 200 ron catre DGFPS si asociatul nu poate fi gasit este ... (vezi toată discuția)