avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa moartea mamei?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa moartea mamei?

Buna ziua, am facut succesiunea dupa decesul mamei pe un apartament de 3 camere unde propietari erau ea(decedata) si fratele ei. El nu are familie, copii sau nevasta . In momentul de fata in contractul casei figureaza unchiul meu cu 1/2 cota din tot apartamentul, eu cu 1/2 din 1/2 a mamei si fratele meu cu 1/2 din 1/2 a mamei. Unchiul meu nu imi acorda accesul in casa sub nici o forma, eu mi-am facut inclusiv buletinul pe adresa de acolo, intrebarea mea este cum pot intra in casa ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:25, 9 Noiembrie 2018
Contactati un avocat si deschideti o acțiune în instanță pentru ieșirea din indiviziune (partajul).
Buna dimineata, multumesc pentru raspuns. Din ce inteleg trebuie sa apelez la un avocat pentru reintegrarea mea in locuinta ? Va multumesc anticipat.
Mi se pare solutia cea mai civilizata, de natura sa puna capat in mod legal si definitiv situatiei in care va aflati.
Alternativa ar fi sa intrati intr-un razboi personal cu certuri, schimbat de yale, reclamatii si altele.
Va multumesc pentru indrumari, conform legii in vigoare, eu daca ma duc si bat la usa si el nu vrea sa deschida, practic nu am voie sa sparg usa nu ? Ma orientez si spre acest lucru, nu as vrea sa mai dureze luni de zile pana sa pot reintra in casa in care am locuit ani de zile si la care am cotizat. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Oricum, procesul o sa dureze cateva luni.
Ideea e ca imobilul sa fie impartit la modul concret. In functie de ce va decide instanta, exista mai multe variante:
- imobilul va fi atribuit integral unuia dintre dvs, cu obligatia de a achita sulte celorlalti doi
- imobilul va fi impartit la modul fizic, primind fiecare una, doua sau mai multe incaperi.
Insa a doua varianta este mai rara. Atentie insa, ca dupa plata sultei/sultelor, pentru radierea de la Cartea Funciara va fi obligatorie prezentarea declaratiei notariale a celui caruia i-a fost achitata sulta, ca a primit suma respectiva. Documentele bancare sau alte inscrisuri nu sunt suficiente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul sot refuza sa plece din apartament doineamariana doineamariana Buna ziua! Va rog sa imi spuneti, daca in urma hotararii definitive de partaj, apartamentul a ramas al meu, eu urmand sa-i platesc fostului sot o suma drept ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament coproprietate din mostenire chrisandru chrisandru Buna ziua. Mama mea este co-proprietar al unui apartament de 3 camere ramas mostenire dupa decesul parintilor (al mamei sale anul trecut in august). S-a facut ... (vezi toată discuția)
Fosta soția îmi interzice accesul în apartamentul proprietate comună. pot intra cu forța? turelu turelu Am divortat in 2017. In urma divortului, copilul pe care il avem in varsta de 13 ani, ramane in custodie comuna cu domiciliul la mama lui. Intre timp, ca sa ... (vezi toată discuția)