avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu imi pot recunoaște copilul in Belgia ca cetățean ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu imi pot recunoaște copilul in Belgia ca cetățean belgian si roman...

Buna seara,

Stie cineva de ce nu imi pot recunoaște fetița in Belgia eu avand dubla nationalitate română-belgiană fara ca concubina mea sa se duca in România la ultimul domiciliu de reședință sa ceara de la Primărie un "atest" CA NU FIGUREAZĂ IN REGISTRUL INSTITUȚIEI CA FIIND CĂSĂTORITĂ TRADUSĂ IN NL SI APOSTILĂ?!

Am fost la Primarie aici in Belgia si pentru ca nu suntem casatoriti legal eu nu imi pot recunoaște propriul copil fara ca ea sa aduca acesta adeverinta ca nu este căsătorită deoarece in caz de ar fi căsătorită chiar daca nu este tatal biologic real al copilului sotul actual este tatal copilul automat(bine ca nu este).

Nu pot sa inteleg cum eu ca tata nu imi pot recunoaște copilul fără aceea adeverința ca concubina nu este căsătorită plus tradusa in NL si apostila si cred ca mai trebui (nu stiu sigur) si un alt certificat de naștere deorece ea este nascuta in 1988 si este tip vechi cu Republica Socialistă România,le-am si zis daca statul belgian are dubii ca pot face testul ADN si nu au vrut....
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 21:24, 9 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deoarece când se naște un copil in timpul unei căsătorii - acel copil poarta numele soțului din căsătorie.
Altfel - dacă mama este căsătorită și copilul este al altui bărbat diferit de sot, copilul va purta numele soțului , chiar dacă nu este tatăl biologic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se fac verificări referitor la starea civilă a mamei, care poate fi căsătorită sau necăsătorită sau divorțată ( caz in care este necesară Sentința de divort)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara xenia1985 xenia1985 Buna ziua,am si eu citeva intrebari daca puteti sa ma ajutati cu citeva raspunsuri.M -am despartit de tatal copilului (nu am fost casatoriti) si doresc sa il ... (vezi toată discuția)
O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste ... coradora coradora O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste in concubinaj cu un alt barbat , in urma relatiei de concubinaj rezultand un copil , ce sanse ... (vezi toată discuția)
Relatii privind schimbarea numelui unui copil lorinaflorina lorinaflorina Buna ziua ! Am o situatie in care am nevoie de ajutorul dumneavoastra :fiica mea a fost casatorita timp de 5 ani, casatorie care a esuat ,ei nefiind ... (vezi toată discuția)