Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

După divorț am rămas cu un copil la domiciliu iar instanța a hotărît să dau soției suma de 85 mil vechi in urma partajului,aceasta părăsind domiciliul cu 3 ani înaintea divorțului.
Nu am stiut niciodată unde a plecat și nici nu am tinut legatura cu ea dar nici copilul. Ca atare desi au trecut 5 ani de la divorț nu am plătit soției acea suma dar nici ea nu a plătit pensia alimentara stabilită.
Azi mai sunt obligaț cumva sa plătesc acea suma soției?......si daca da in ce conditii?
Despre pensia alimentara datorată de mama ce-mi puteti spune?
Cel mai recent răspuns: Nica70 , utilizator 10:05, 14 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sulta se poate achita dar s-a prescris.
Ar fi bine sa mergeți la avocat ca sa va învețe anumite lucruri secrete daca vreti sa iesiti in avantaj.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A intervenit prescripția, ca sancțiune pentru pasivitatea acesteia de a nu pune în executare titlul.
Desigur, din rațiuni de echitate, este bine să observați că a intervenit o compensație (nu a plătit pensie, nu a pretins nici sulta), insă dacă apreciați că este cazul să înceapă, fie discutați cu ea, fie mergeți cu hotărârea la un executor.
Multumesc tuturor pt precizări!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde casa fiului meu? Nica70 Nica70 Fratele meu a divorțat acum 5 ani. Sotia lui ă părăsit domiciliul si un copil de 13 ani . La divorț instanța a hotărît ca sotia sa plateasca pensie 100 ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare-partaj-sulta catre sot stabilita in urma partajului orzeaadriana orzeaadriana V-am retinut atentia si la începutul acestui an asupra cazului meu, revin cu urmatoarea problema: Tocmai am primit hotărârea definitivă și irevocabilă ... (vezi toată discuția)
Am vandut o locuinta mariamatei mariamatei In anul 1994 am divortat si in urma partajului locuinta mi-a revenit mie avand un copil minor.La mom respectiv expertul a stabilit un pret de 8milioane lei ... (vezi toată discuția)