Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Emitere titlu de proprietate suplimentar

Buna
Am un CF pe numele bunicului meu pentru un teren 12000m2 si testamentul lui care ne lasa noua mosternire jumatate din el..si cealalta jumatate la un unchi.
Pentru acel teren a fost emis un titlu de proprietate pentru unchiul meu pentru un teren de 6400m2 si pentru noi un titlu de proprietate de doar 4800m2.
Greseala nu s-a corectat., iar acum se face cadastrarea generala in zona. Terenul nostru este ingradit si terenul are cam 5400m2, deci mai mult de 10% fata de cei 4800. Eu nu am acte pentru tot terenul meu ingradit si nu stiu cum ar fi cel mai bine sa rezolv.

Se poate cere emitere de titlu de proprietate suplimentara pentru diferenta de la 4800 la 5400 ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Borhes John , utilizator 00:17, 21 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este aria mea de expertiza, dar cred ca fie puteti rezola cu unchilu care sa va "vanda"/"doneze" la notar diferenta, sau daca nu sunteti in termeni buni - se poate cere o corectare la primaria care a emis titlurile de proprietate. Aceasta corectare s-ar putea sa necesite un document de constatare de la notar pentru modificare, nu am facut procesul de corectare al unui titlu de proprietate pana acum pentru ca este un proces de durata, care poate necesita expertiza, masuratori etc... Cel mai simlu ar fi (deoarece e o suprafata relativ mica 1.2 ha) sa rezolvati cu unchiul, mergeti impreuna la notar si alegeti varianta cea mai ieftina. Din nou, nu este aria mea de expertiza, dar din experienta limitata care o am iesiti mai ieftin si mai bine prin intelegere si comun acord decat prin procesul oficial. Ar mai exista optiunea daca intampinati dificultati in ambele situatii sa va adresati instantei contra primariei, dar in acelasi fel este un proces lung si costisitor
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2018
Borhes John, utilizator
multumesc pentru sugestii. unchiu meu a murit..si are 5 mostenitori care nu se inteleg intre ei. eu ma inteleg cu ei...insa sa ii adun pe toti la un loc sa imi cedeze terenul de buna voie..ar fi posibil..daca nu isi scot ochii unii la altii... :( nici nu as vrea sa ii dau pe ei in judecata..avand in vedere ca ma inteleg cu ei...ramane sa vad cum as putea sa dau primaria in judecata sa isi corecteze greseala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
inercati intai sa cereti primariei corectia titlurilor de bunavoie, poate sunt cumsecade

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se rectifica greseala din titlu de proprietate? ALINNA ALINNA Bunica mea ca mostenitoare a mamei sale detine un titlu de propritate si contractul de vanzare cumparare incheiat de catre mama sa si barbatul care a stat in ... (vezi toată discuția)
Pamant - vanzare parcela mandy7000 mandy7000 am un unchi mai in varsta care are ceva pamant din care a vandut o parte iar persoana care la cumparat a aranjat la primarie si la un notar deoarece batranu nu ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate stoicamarius87 stoicamarius87 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o problema mai exact: bunicii mei in registrul agricol pana in anul 2001 aveau o proprietate de 3 ha si 88,76 arii . (O ... (vezi toată discuția)