avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Raporturile ierarhice directe între soți
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Raporturile ierarhice directe între soți

Unde se poate reclama existența acestui tip de raport de muncă? (ex. Soția ocupă funcție de conducere iar soțul îi este subordonat, fiind simplu angajat)
Cel mai recent răspuns: TanislavM , utilizator 16:05, 18 Noiembrie 2018
Este vorba despre sectorul privat sau bugetar - personal contractual sau functionari publici -?
Este vorba despre sectorul bugetar, personal contractual. Pe deasupra, doamna nu are nici studiile necesare ocupării funcției de conducere de care se bucura însă de 8 ani de zile!
Nu exista text de lege decat pentru functionarii publici.... Dar avem text de lege pentru conflictul de interese :

Legea nr. 477 din 8 noiembrie 2004 - privind Codul de conduită a personalului contractual din autorităţile şi instituţiile publice

art. 4 Termeni
In înţelesul prezentei legi, expresiile şi termenii de mai jos au următoarele semnificaţii:
.......
e) conflict de interese - acea situaţie sau împrejurare în care interesul personal, direct ori indirect, al angajatului contractual contravine interesului public, astfel încât afectează sau ar putea afecta independenţa şi imparţialitatea sa în luarea deciziilor ori îndeplinirea la timp şi cu obiectivitate a îndatoririlor care îi revin în exercitarea funcţiei deţinute;
....
Luarea deciziilor este evident directionată către protejarea interesului personal familial , astfel că doamna, în calitate de șef al instituției ii stabilește sotului sarcini, diferite de ale colegilor săi, care să îi ofere un confort maxim la locul de muncă. În plus, pentru încălcări ale fisei de post, ROF, etc, cu efecte tragice, doamna nu și-a trimis soțul la cercetare disciplinară,cazul fiind musamalizat. Cum reglementează legea astfel de situații?
Exista un organ superior ierarhic ?

Alte discuții în legătură

Transformare post danapantea danapantea Postul de care vorbim in institutie publica a fost scos la concurs contractual pe un grad inferior. Se poate transforma acest post intr-un grad superior ? Se ... (vezi toată discuția)
Transformare post contractual din cadrul unei primarii din referent cu studii medii in referent cu studii superioare cata32 cata32 Transformare unui post contractual din cadrul unei primarii din referent cu studii medii in referent cu studii superioare, ca urmare a absolvirii studiilor ... (vezi toată discuția)
Cum se transorma un post din studii medii in studii superioare? meri75 meri75 Post de referent III, gr. asistent cu studii medii,se poate transforma in studii superioare? (vezi toată discuția)