avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire cota 1/2
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire cota 1/2

Bună ziua!De curând am definitivat la notar dezbaterea de moștenire după părinții mei,in urma cărora eu si fratele deținem fiecare în parte 1/2. din masa succesorală.In aceasta intră și un apartament, în care acum locuieste fratele meu .Vreau sa știu dacă îmi pot vinde dreptul de moștenire asupra a 1/2 din acel apartament . Mulțumesc! Menționez că fratele nu are bani pt a îmi plăti partea mea, și cunosc procedura de ieșire din indiviziune,dar nu am timp...plec din țară și aș vrea să vand cota de 1/2 din apartament cât mai repede.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: valyro_83 , utilizator 12:26, 20 Noiembrie 2018
Da, puteți să vindeți cota de 1/2 din imobil
Buna seara,
legal DA!
Moral ... probabil ca nu sunteti frati din moment ce va aruncati fratele afara din casa.
Da, o puteti vinde.
Însă nu stiu ce persoana o va cumpara, știind că urmează să rămână în indiviziune cu fratele dvs...
Nu v-a cerut nimeni părerea morală!

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
legal DA!
Moral ... probabil ca nu sunteti frati din moment ce va aruncati fratele afara din casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire, vânzare de către unul dintre moștenitori ivanvintilica ivanvintilica Un apartament 68mp ramas mostenire de la tata. Masa succesorala facuta.Mostenitori eu, mama, fratele meu. Mama doreste sa vanda apartamentul. Poate ? (vezi toată discuția)
Am si eu o dilema in legatura cu o mostenire. deci suntem in ... Cobalt1 Cobalt1 Am si eu o dilema in legatura cu o mostenire. Deci suntem in total 4 mostenitori ai unui apartament, iar mamei mele ii revine jumatate si inca nu stiu cat la ... (vezi toată discuția)
Lntrebare succesiune iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune buna ziua, - bunica mea necasatorita a decedat si tatal meu (fiu unic) a devenit mostenitor unic al apartamentului bunicii; - tatal meu a decedat, cine ... (vezi toată discuția)