avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Absolvent facultate de drept poate oferi consultanta ...
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Absolvent facultate de drept poate oferi consultanta juridica intr-un birou?

Buna seara,

Imi puteti spune va rog daca un absolvent al facultatii de drept poate sa isi deschida un birou si sa ofere consultanta juridica? sau daca nu, ce ar trebui sa indeplineasca pentru a putea face acest lucru?

* de exemplu o consultanta precum se ofera aici pe site

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionuț Olteanu , Avocat 19:33, 21 Noiembrie 2018
Nu, consultanta in domeniul juridic o oferă doar avocații înscriși într-un barou membru UNBR. Oferirea acestor servicii de către o persoană ce nu are calitatea de avocat înscris într-un barou membru UNBR constituie infracțiune și se pedepsește conform Codului penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare societati comerciale ddmn ddmn buna ziua, vreau sa infiintez o firma care va avea a obiect de activitate " infiintare firme " , dar nu stiu ce acte imi sunt necesare pentru a prezenta ... (vezi toată discuția)
Asistenta juridica avocat strain sabinna sabinna O firma romaneasca poate incheia un contract de asistenta juridica ( ex. consultanta juridica in domeniul fiscal ) cu un birou de avocati din strainatate? In ... (vezi toată discuția)
Achizitie servicii de consultanta juridica Clara1950 Clara1950 Care este modalitatea de achizitie a unui contract de consultanta juridica. Contractul poate fi incheiat cu un cabinet individual de avocatura?? (vezi toată discuția)