avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Preluare SRL-obtinere credit
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Preluare SRL-obtinere credit

Am 23 de ani si doresc sa preiau un srl cu 3 ani activitate ,iar apoi sa obtin un credit pentru a porni.(este posibil?).Am citit celelate subiecte si nici nu stiam caci costa 700 ron modificarea ei.#-o


HELP ME


Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT - MEDIATOR , Avocat 00:51, 2 Decembrie 2009
Ca va costa 700Ron preluarea, nu ar fi nimic, comparativ cu faptul ca veti avea termen la inregistrarea mentiunii in Registrul Comertului prin iunie 2010(daca sunteti din Bucuresti).Adica atunci ati fi dvs. asociat si ce mai doriti in firma pe care doriti sa o preluati.:sorry:
Deci norocul meu este ca nu sunt din bucuresti,ci din gorj.Singurul motiv pentru care doresc sa preiau un SRL este sa obtin credit la banca.Nu am banii necesarii pt a deschinde afacerea.Cat ma va ajunge totul daca eu dau pe firma 1000 RON?
Nu cumva fac o mare greseala?X-(


Maine ar trebui sa preiau firma?ce sa fac
Prima data ar trebui sa va interesati putin despre istoricul firmei care vreti s-o achizitionati.
Eu va sfatuiesc sa mergeti la un contabil/expert contabil cu situatia firmei (balanta, bilant, etc) care vreti sa o cumparati, pentru a va spune daca firma este "curanta", adica daca nu are datorii catre furnizori. Mergeti si la Adm Fin. pentru a vedea daca firma a platit la stat toate impozitele. Intrebati contabilul daca firma are profit, pentru a vedea daca pututeti obtine de la banca creditul solicitat de d-voasta.
Intr-adevar pentru a infiinta o firma costa 700 lei, dar puteti economisi in jur de 250 lei, astfel: actul constitutiv care costa 250 lei (daca il fac cei de la RC) il puteti copia d-voastra de pe internet il modificati, il duceti la RC si asa economisiti 250 lei. In plus, am inteles ca daca aveti sub 35 ani si va faceti o firma noua, statul va ajuta sa luati mai usor credite ptr investitii de la banci, cu dobanzi mai mici, asa ca mai ganditi-va o data daca merita sa cumparati o firma ....
Daca aveti sub 35 ani si va faceti o firma noua, statul va ajuta sa luati mai usor credite ptr investitii de la banci, cu dobanzi mai mici,importuri fara taxe vamale etc.
Daca cesionati o firma ,verificati-o . Problema apare la bancii,ele nu prea acorda credite noilor actionari, doar dupa aproximativ 6 luni ( vor sa aiba confirmarea ca si noii asociati sunt solvabili).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deduceri din impozitul pe salariu pt sumele economisite in cadrul contractului de economisire-creditare pt locuinte addi68 addi68 Am incheiat acum 2 ani un Contract de economisire-creditare pt locuinte la BCR Banca pt Locuinte. Functionara de acolo mi-a spus atunci ca statul contribuie cu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna ziua In urma cu doua luni sotia mea a fost \'\'pacalita -prosteala pe fata \'\' de banca sa faca un contract BANCA PENTRU LOCUINTE. in valoare de 250 lei ... (vezi toată discuția)
Contract de credit .....rambursare credit mocutzy27 mocutzy27 buna ziua ! va rog putin ajutor! am incheiat un contract de credit cu o banca pentru o suma de 6,700.00 ron in data de 5 02 2008 cu o rata lunara de 250 lei. ... (vezi toată discuția)