avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cheltielile de judecata precizate de hotarirea la apel ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cheltielile de judecata precizate de hotarirea la apel se adauga la suma revendicata si cistigata la fond?

Recent am cistigat si apelul- hotarire definitiva. Instanta a precizat ca apelantul trebuie sa-mi restituie cheltuelile de judecata pentru apel insa nu se precizeaza nimic despre suma pentru care am facut procesul, cistigata la fond. Puteti sa-mi precizati: cheltielile de judecata precizate de hotarirea la apel se adauga la suma revendicata si cistigata la fond?
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2018
hot_oliviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: hot_oliviu , utilizator 10:34, 26 Noiembrie 2018
Daca ati cadtigat si la fond iar cheltuielile au fost cerute da.
Scuze, nu imi este clar!

La fond s-a solicitat restituirea unui avans dintr-un contract si nu s-au solicitat cheltuieli de judecata. La apel s-au solicitat cheltuieli de judecata.
In hotarirea de la apel se specifica:
"Respinge apelul ca nefondat. Obligă apelantul la plata către intimată a sumei de [...] lei,cheltuieli de judecată.Definitivă. Pronunţată în sedintă publica, azi, 22.11.2018"
Deci nimic despre suma/avansul care trebuie restituita conform fondului.

Intrebarea: s-au cistigat avansul revendicat + cheltuielile de la apel?
Apelul fiind respins,a ramas valabila hotararea primei instante(deci ce s-a castigat la fond a ramas castigat ) in plus apelantul este obligat la plata cheltuielilor de judecata.
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie irevocabila ContSters112740 ContSters112740 salut! sunt alex si am o nelamurire acum 2 luni Tribunalul Bt, a pronuntat o sentinta favorabila mie,respectiv plata unei sume reprezentind echivalentul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecatã stabilite ºi la fond, ºi în recurs ContSters271857 ContSters271857 daca se dau de instanta de judecata cheltuieli cu avocatu 100 lei la tribunal iar la recurs scrie definit si irevocabil 1500 cheltuieli cu avocatu trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna "apel perimat. cu recurs" ? ce consecinte are vis-a-vis de hotararea primei instante? drragosd drragosd Buna ziua , este vorba despre o contestatie la executare pe care am initiat-o si in prima instanta am castigat Încheiere din 20.12.2018: \"Admite cererea în ... (vezi toată discuția)