avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... formulare clauza contract de munca determinat - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

formulare clauza contract de munca determinat - inlocuire salariat

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o lamurire in ceea ce priveste formularea clauzei din CIM in cazul angajarii unui salariat pe durata suspendarii CIM a titularului de post (art 83 lit a Codul muncii).

Salariata "dna. Maria" – titular de post este in concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani din data de 08.02.2018 pana in 10.10.2019.

Din data de 12.11.2018 as dori sa o angajez pe "dna. Ana" pe durata determinata pe perioada suspendarii CIM lui Maria, in baza art 83 lit a.

Sunt intr-o oarecare dilema in ceea ce priveste formularea clauzei din CIM.

M-am gandit la:

„b) determinată, pe perioada cuprinsă între data de 12.11.2018 și data de 10.01.2019 adica pe perioada suspendării contractului individual de muncă al titularului de post (dna MARIA) conform art . 83 lit a) coroborat cu 84 alin 2 din Codul muncii. In cazul in care titularul de post (dna MARIA) solicita incetarea suspendarii si reluarea activitatii mai devreme de 10.01.2019, prezentul contract inceteaza de drept la data reluarii activitatii de catre titularul de post conform art 84 alin 2 coroborat cu art 56 alin. 1 lit. i Codul muncii”.

Ar fi si alta varianta?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 25 Noiembrie 2018
Este corect formulata clauza respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere cim cu o litera gresita deliabrett32 deliabrett32 Buna ziua. Mi s-a inchis cim de catre scoala la care am functionat pana la 13 aprilie, odata cu intoarcerea titularei la post, cu art 55 lit b, desi eu nu ... (vezi toată discuția)
Cim determinat art 83 lit a IldikoB IldikoB Buna ziua, am dori sa incheiem un cim determinat pt inlocuirea unei salariate care va fi in crestere copil . Codul muncii specifica : durata contractului ... (vezi toată discuția)
Cim pe durata determinata aijin aijin Buna ziua. Conform noului Cod al muncii de cate ori poate fi prelungit un contract pe durata determinata? (vezi toată discuția)