avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Semnare balante de verificare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Semnare balante de verificare

Este obligatorie semnarea balantelor de verificare, a jurnalelor de casa si a registrelor jurnal sau nu?
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:08, 30 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Va rog sa cititi informatiile urmatoare
10. Documentele contabile (registre, jurnale, fişe, note etc.) care servesc la prelucrarea, centralizarea şi înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor economico-financiare consemnate în documentele justificative, întocmite manual sau prin utilizarea sistemelor informatice de prelucrare automată a datelor, trebuie să cuprindă elemente cu privire la:
- denumirea entităţii;
- data întocmirii documentului contabil;
- felul, numărul şi data documentului justificativ;
- sumele corespunzătoare operaţiunilor efectuate;
- conturile sintetice şi analitice debitoare şi creditoare;
- semnătura persoanei responsabile cu întocmirea documentelor contabile.
11. În condiţiile în care documentele financiar-contabile (documentele justificative şi documentele contabile) sunt întocmite şi preluate în contabilitate prin utilizarea sistemelor informatice de prelucrare automată a datelor, semnătura nu constituie element obligatoriu. În astfel de situaţii trebuie să se stabilească prin proceduri proprii modalităţi de identificare a persoanelor care au iniţiat, dispus şi aprobat, după caz, efectuarea operaţiunilor respective.
la adresa
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot inlocui avizele de marfa pe hartie cu documente electronice? anmdumitrache anmdumitrache Buna ziua. Se pot inlocui avizele de marfa pe hartie cu documente electronice, astfel incat la un eventual control al diferitelor entitati de control pe ... (vezi toată discuția)
Pot tine nir-urile si fisele de magazie doar in programul de gestiune? Eusebiu85 Eusebiu85 Buna ziua, 1. Pot tine NIR-urile si fisele de magazie doar in programul de gestiune? 2. Cand imi recomandati sa le listez si sa le semnez? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Inventarierea anuala a marfurilor trifarm trifarm Buna ziua, Societatea noastra organizeaza inventarierea anuala a marfurilor. Avand in vedere societatea ca are peste 50 de puncte de lucru si mii de repere ... (vezi toată discuția)