avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua, asi dori sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.
In primul rand sunt in divort cu sotul meu ....am avea prima infratisare pe data de 07.12...discutand cu el...am ajuns amandoi la concluzia ca meritam o ultima sansa. Am fost la Autoritatea Tutelara..unde am dat o declaratie cum ca renunt la ancheta sociala...dar intrebare este daca pot sa cer la judecatorie o amanre mai mare, din cate am inteles, se poate pana la 1 an de zile?...Si ce trebuie sa fac...si unde tb sa ma duc, la Tribunal?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Irina Carmen Cristea , Avocat 17:49, 14 Noiembrie 2009
Cereti suspendarea procesului . Intr-adevar , dupa un an in care procesul va fi ,,lasat in nelucrare" , va interveni perimarea cauzei. iar daca nu va veti mai prezenta dvs. ca si reclamant, oricum instanta va suspenda din oficiu procesul .
Cel mai simplu ar fi sa nu va prezentati la termen, ca reclamanta fiind , nu va interveni suspendarea ci anularea . Este procedura speciala a divortului. Sau puteti cere un termen de impacare de doua luni ( este termenul acordat de lege in procedura divortului) in fata instantei.
Potrivit art. 242 Cpc
Instanta va suspenda judecata:
1. cand amandoua partile o cer;
2. daca niciuna din parti nu se infatiseaza la strigarea pricinii. Cu toate acestea pricina se judeca daca reclamantul sau paratul au cerut in scris judecarea in lipsa.
Va suspenda!? Si vor trimite o alta citatie cu o alta data de prezentare la Tribunal?
Sau se va anula procesul?..
Eu totusi vreau o amanare...poate nu ne vom intelegem si sa nu mai fie nevoie sa mai depun iar actele.

Alte discuții în legătură

Divort maria.tanase2009 maria.tanase2009 Buna ziua. As dori sa stiu daca la prima infatisare la divort nu se prezinta nici unul dintre cei doi soti, ce se intampla? (vezi toată discuția)
Suspendare proces de divort! corinuta corinuta Care sunt conditiile? Cum se procedeaza si cat dureza termenul maxim de suspendare? (vezi toată discuția)
Articol 242 c. pr. civilã VMBalan VMBalan Cum poate fi deblocat un proces care a fost suspendat în baza art. 242 c. procedură civilă? Una din părți, reclamantul, nu s-a putut prezenta din ... (vezi toată discuția)