avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Termen rezolvare dosar de daună: în cât timp de la ...
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Termen rezolvare dosar de daună: în cât timp de la întocmirea lui trebuie reparată mașina?

Bună ziua va rog sa îmi spuneți în cât timp de la întocmirea dosarului de dauna trebuie reparata mașina? Și anume în data de 20 nov 2018 am fost implicata într-un accident rutier. Deoarece nu a fost din vina mea produs accidentul am luat asigurarea vinovatului cu are m-am prezentat la asigurător. Acesta a întocmit un dosar pe baza căruia am dus mașina la service. Dar cât timp trebuie sa aștept sa fie reparata? Care este termenul prevazut de lege pentru închiderea dosarului/restituirea mașini?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ionescumarian , utilizator 21:19, 7 Decembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista vreo prevedere legala care sa reglementeze durata reparatiei unui autovehicul in urma unui accident de circulatie. Depinde de amploarea avariilor, de existenta pieselor de schimb sau necesita aprovizionarea lor, de comenzile pe care trebuie sa le onoreze inaintea dvs etc.
ing. Ioan Ciobanu
Buna ziua,

Dreptul dvs de a solicita despagubiri de la asigurator este de 3 ani de la avizarea daunei. Asiguratorii nu se ocupa de reparatia masinii, acest aspect ramanand in sarcina dvs, iar la finalul reparatiei sa le faceti dovada prejudiciului prin documente justificative (in cazul dvs factura si deviz de la service), prin care le solicitati sa fiti despagubit. Timpul de reparatie efectiv al masinii depinde de dvs si de unitatea service unde ati mers si nu de asigurator. Despagubirea se face in termen de 10 zile lucratoare de la depunerea tuturor documentelor la dosar (cerere de despagubire, documente de reparatie, si ce alte documente au mai fost solicitate de asigurator).

O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neaprobare plata reparatie misu_flo misu_flo Buna, Anul trecut mi-a fost lovita masina. S-a facut constatarea si s-a aprobat reparatia. Deoarece trebuia lasata masina min 10 zile in service, iar ... (vezi toată discuția)
Dauna rca ContSters308077 ContSters308077 Buna ziua, Am avut un eveniment rutier , persoana vinovata fiind asigurat la o anumita firma de asigurarea. Masina mea avariata este un vw golf af. 2006 . ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca - plata daunelor mugur_m mugur_m Am fost tamponat de un conducator auto care a trecut pe rosu. M-am folosit de asiguarea lui RCA pentru a repara masina insa cand sa plateasca asiguratorul ... (vezi toată discuția)