avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajat pe timpul CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajat pe timpul CCC

Buna ziua! In perioada CCC am hotarat sa ma întorc la munca. M.am angajat cu CIM la un alt loc de munca decât cel de la care am beneficiat de concediu. Copilul nu s-a adaptat la cresa si am fost nevoită să renunț la job. La actualul loc de munca am lucrat 10 zile cu norma intreaga după care am trecut la 4h/zi. Cum trebuie să procedez ca sa nu pierd indemnizația? Mentionez ca nu am reusit sa duc actele la primărie de la noul angajator. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 4 Decembrie 2018
1. OUG 111/2010
art.16
.....
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
.....
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).

2. Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010
art.9^1
(1) În perioada concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, persoana îndreptăţită poate realiza venituri supuse impozitului până la nivelul prevăzut la art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi, cu condiţia menţinerii întreruperii/suspendării uneia dintre activităţile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizaţie.
....


Asadar, pe durata CCC se poate incheia un c.i.m. cu un alt angajator, insa veniturile realizate in baza acestuia nu pot depasi de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei pe an calendaristic (altfel spus, maxim 3750 lei pe an calendaristic - echivalent a unui c.i.m. cu timp partial de maxim 27 ore/luna)

3. In speta, angajarea dvs cu 4 ore/zi are ca efect restituirea indemnizatiei primite pe durata angajarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare in timpul concediului de creștere copil stelutanicoleta stelutanicoleta [quot]Buna seara! Sunt artist instrumentist. Momentan sunt in concediu de creștere copil. Nu mai sunt angajata nicăieri. Orchestra teatrului de opera are ... (vezi toată discuția)
Munca in timpul ccc Neacsu CM Neacsu CM Buna ziua...sunt in concediu crestere copil...as dori sa ma angajez undeva part-time,dar sa raman in CCC fara sa pierd indemnizatia...se poate?vreau sa lucrez ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma angajez si sa pastrez indemnizatia Raluxa9876654321108 Raluxa9876654321108 Vreau sa ma angajez cu program 2h si sa pastrez si indemnizatia. Este posibil!? Stiu ca legea spune ca nu trebuie sa depasesc 3750 dar e vorba de venitul net ... (vezi toată discuția)