avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate civila sau asociatie fara personalitate ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate civila sau asociatie fara personalitate juridica

Va rog mult un sfat: un grup de forumisti cam cum este acest grup de aici insa uniti pe un forum cu tema muzicala/fani se pot asocia cumva pentru a intreprinde niste actiuni impreuna, fara insa a deveni asociatie/fundatie/ONG = belele cu Adm Fin, contabilitate, cenzori etc?
Daca este posibil, care ar fi totusi calea de constituire si de a fi in legalitate? Ce acte intre membri trebuie redactate? Si trebuie autentificate/inregistrate undeva? Este cumva ceva cat de cat asemanator cu soc civile de avocati?
Va rog mult sa imi raspundeti!

Multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: sirbu elena , utilizator 11:07, 19 Aprilie 2006
depinde ce fel de actiuni vreti sa intreprindeti. va puteti infiinta o societate comerciala sau va puteti constitui intr-o asociatie sau fundatie. decizia este a voastra.
multumesc. ideea era daca in Romania niste oameni se pot asocia liber, fara a constitui o SC sau o Asociatie/Fundatie. Ideea e ca peste vreun an am putea sa ne saturam/certam si ramanem pe cap cu cod fiscal, contabilitate etc....

deci

cei de pe un forum ar vrea sa faca un statut , niste legitimatii, in baza carora sa se primeasca participantii la niste petreceri. nu e nimic legat de bani. am vrea pur si simplu asa ceva....relaxat....semioficial.....incalcam vreo lege? putem face ceva? o societate civila? exista vreo solutie? sau in Romania orice tip de asociatie trebuie sa aiba cod fiscal etc?
chiar nu are nimeni nici o idee? societate civila se poate constitui?
cam asta ar fi definitia societatii civile: Societatea civila este formata din cetateni, asociati sub diferite forme, care au aceleasi interese si care isi dedica timpul, cunostintele si experienta pentru a isi promova si apara drepturi si interese. am subliniat asociati sub diferite forme pentru a-ti arata inca odata ca trebuie sa aveti o forma de organizare, oricare ar fi aceea: organizatie neguvenamentala, intr-un sindicat sau intr-o organizatie patronala. cum ultimele doua nu intra in discutie, nu va ramane decat optiunea unei organizatii neguvernamentale(asociatii sau fundatii).
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate civila profesionala ContSters4579 ContSters4579 ...societatea civila profesionala are sau nu personalitate juridica?...in startutul soc civile a practicienilor in insolventa se spune ca dobindesc pers ... (vezi toată discuția)
Sindicat cretumircea cretumircea Salut, mă numesc Crețu Mircea, am un business de vreo zece ani, în care am investit bani, timp, muncă și ani, dar datorită acestei țari, ... (vezi toată discuția)
E vreo diferenta intre o asociatie non-profit si un ong??? adria_bd adria_bd as dori o lamurire... eu credeam ca prin denumirea de ONG (organizatie neguvernamentala) ne referim la orice asociatie sau fundatie. mai nou, mi s-a spus ... (vezi toată discuția)