avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Casa de marcat I.I. servicii-reparare si intretinere ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Casa de marcat I.I. servicii-reparare si intretinere autovehicule

Buna ziua. Pentru o intreprindere individuala, prestari servicii-reparare si intretinere autovehicule, este necesara casa de marcat? Este de ajuns doar chitanta si factura? Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Gianina stavarache , utilizator 10:22, 11 Decembrie 2018
Da, trebuie daca încasati, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunuri livrate cu amănuntul, precum şi daca efectuati prestări de servicii efectuate direct către populaţie.

Livrare de bunuri cu amanuntul se poate referi si la vanzarea catre persoane juridice:

Norme OUG 28/1999:
Art. 1. - (1) În sensul art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare ordonanţă de urgenţă, prin operatori economici se înţelege persoanele fizice şi juridice, întreprinderile familiale, precum şi orice alte entităţi, cu excepţia instituţiilor publice, care încasează, pe teritoriul României, inclusiv în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar, de la persoane fizice sau juridice, contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc, dar la ce face referire legea cand spune ca sunt exceptati cei care isi desfasoara activitarea din profesii libere si nu sunt societate comerciala?!
Conform normelor:

Art. 15. - Intră sub incidenţa prevederilor art. 2 lit. f) din ordonanţa de urgenţă profesiile liberale, sub toate formele de organizare care nu implică crearea unei societăţi potrivit Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cum ar fi, fără însă a ne limita la acestea, cele desfăşurate de către medici, avocaţi, notari publici, executori judecătoreşti, experţi tehnici şi contabili, contabili autorizaţi, auditori financiari, consultanţi fiscali, arhitecţi, traducători, sportivi, precum şi de alte persoane fizice care prestează servicii cu caracter profesional în domeniul ştiinţific, literar, artistic şi educativ.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consiliul local trebuie sa emita bonuri fiscale? alinacapsa alinacapsa Buna ziua!Consiliul local pentru bunurile pe care le detine in administrare, de exemplu, terenuri sportive oferite spre inchiriere, trebuie sa emita bonuri ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat la pfa cu cod caen 0113 lavinia689 lavinia689 Am infiintat un pfa pe cod caen 0113..am nevoie de casa de marcat? (vezi toată discuția)
Obligativitate casa de marcat la o fundatie nebunica nebunica Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca o fundatie de utilitate publica, care are si venituri proprii din incasarea contributiei de la beneficiarii serviciilor ... (vezi toată discuția)