avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintarea PFA sau SRL?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintarea PFA sau SRL?

Va contactez pentru ami oferi un ajutor in legatura cu infiintarea unui PFA sau SRL ce va avea ca activitate prestari servici de sonorizare
evenimente(nunti,botezuri,majorate,etc) si Dj.
Pentru acest domeniu ce este recomandat PFA sau SRL?
Doresc deasemenea ce este nevoie ca documentatie pentru acest domeniu de activitate.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
13Daniel77, utilizator
Cel mai recent răspuns: 13Daniel77 , utilizator 20:10, 14 Decembrie 2018
Srl este cel mai bine. Pentru a va infiinta pfa va va trebui un act de studii sau calificare in domeniul pentru care solicitati autorizarea si presupun ca nu aveti asa ceva. Deci pica din start acea forma de fuctionare.
Pentru acest srl veti plati trimestrial impozitul de 3% pe venitul microintreprinderii. Anul urmator veti putea scoate profitul din anul precedent ca dividende dupa ce ati depus si bilantul anual intocmit si semnat de catre un contabil autorizat si veti plati la stat si impozitul pe dividende de 5%..
Inregistrarea srl o veti face la registrul comertului si pentru asta va rog sa cititi si informatiil de la adresa urmatoare [ link extern ]
Nu faceti nicio achizitie pana nu veti avea inregistrata firma la registul comertului si la finante.
Tot ce veti cumpara pe firma sa fie numai cu factura.
Veti avea de completat registrul de casa, registrul nir in care treceti achizitiile de mijloace fixe si obiecte de inventar, registrul inventar si registrul jurnal.
Veti putea colabora doar cu firme care au in administrare sali de evenimente pe baza de contract de prestari servicii general si factura la fiecare eveniment (nunta,botez,majorat,etc) si banii va vin de la firma cu care colaborati sau sa coaborati direct cu persoanele fizice, caz in care va trebui sa folositi casa de marcat si bani va vin de la persoana fizica.
Nu sunteti obligat sa va angajati pe propriul srl. Veti fi doar asociat unic si administrator. Dar in timp, daca afacerea merge, va puteti face si contrat de munca pe srl.
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
george-neagu, moderator
Multumesc mult pentru informati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din activitati independente Vladmih Vladmih Buna ziua, As avea si eu o intrebare legata de obtinerea de venituri din activitati prestate ca persoana fizica nu PFA sau SRL. Concret este vorba de ... (vezi toată discuția)
Pfa - dj - ce taxe trebuie sa platesc? Andita2015 Andita2015 Buna ziua! De curand am infiintat un PFA pentru a-mi putea desfasura activitatea ca si DJ, avand 3 coduri CAEN: 5920, 9002 si 9329. Intentionez sa imi ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru dj vicentziu82 vicentziu82 salutare tuturor acum ceva timp am decis ca sa ma fac dj la diverse evenimente,nunti,botezuri ,etc dar nu stiu cum sa fac ca sa ies mai ieftin cu acest pfa ... (vezi toată discuția)