avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost prins cu vanzarea materialelor pirotehnice.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost prins cu vanzarea materialelor pirotehnice.

Bună seara! Am fost prins comercializand articile pirotehnice ( 14 baterii micute) si am primit o hartie (proces verbal) in care scrie "avand in vedere cercetările ce se efectueaza in dosarul penal cu nr...".
Intrebarea e urmatoarea:
1.Am deja dosar penal?
2. Pot da de permis datorita acestei infracțiuni (am 17 ani si 9 luni). Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Eugenia Serban , Avocat 16:45, 22 Decembrie 2018
Buna ziua!
Incercati sa depuneti o adresa la sectia de politie de care apartine agentul ce v-a intocmit procesul-verbal rin care sa solicitati informatii cu privire la acel dosar . Eventual solicitati si o consultare a respectivului dosar.
Daca inca se efectueaza cercetari in dosarul respectiv, si nu s-a dat o solutie, dvs beneficiati de prezumtia de nevinovatie, astfel ca in prezent nu aveti cazier si puteti sa va insrieti la orice examen la care este nevoie de cazier.
Bună seara! Menționez ca am fost prins ieri si mi s-au făcut 2 procese verbale. Unul nu mai stiu cum era si ubul de ridicare bunuri de la care am si o copie. E posibil sa fac pușcărie doar pentru atât? E prima abatere si prima oară când sunt in situația asta. Mulțumesc anticipat.
Solutia nu v-o pot da eu, ci doar organele de cercetare paenale. In principiu, daca nu aveti cazier si aveti o atitudine de recunoastere, este posibil sa scapati doar cu o amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie corecta? aqvila2007 aqvila2007 Bunica mea a fost victima unui accident de circulatie,(bunica nefiind vinovata).Soferul respectiv a fugit de la locul accidentului fiind prins la vreo 60 ... (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate Christian008 Christian008 Buna seara,ce pot sa patesc daca am fost prins cu numere rosii expirate? Din cate am inteles se face dosar penal si voi fi chemat in judecata nu? Faza este ... (vezi toată discuția)
Părăsirea locului accidentului papamarian3@gmail.com papamarian3@gmail.com pt așa zisa părăsire a locului accidentului până la finalizarea cercetărilor se da dovadă cu drept de circulație \" prezumția de nevinovăție ... (vezi toată discuția)