avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract retroactiv

Lucrez de aproape un an la o firma fara carte de munca sau contact. Am nevoie sa demonstrez intr-un fel sau altul ca in aceasta perioada am lucrat si nu am fost somer.

Cum as putea face acest lucru? E posibil sa inregistrez retroactiv un contract de colaborare sau de prestari servicii? Trebuie sa fiu neaparat PFA? Pot sa fac cu angajatorul vre-un act din care sa rezulte ca am colaborat, fara ca acesta sa trebuiasca inregistrat/declarat la ITM?

Mentionez ca nu ma intereseaza avatajele care decurg dint-un contract de angajare (pensie, asigurare medicala etc). Am nevoie sa demonstrez ca am lucrat in aceasta perioada in cadrul unui dosar de emigrare in Canada.

Va rog sa-mi oferiti un sfat in acest sens.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:16, 6 August 2013
Daca firma este de acord puteti sa incheiati retroactiv un contract civil de prestari servicii:O, pentru care va trebui sa platiti impozit :sorry:, sau firma sa va elibereze un fel de adeverinta din care sa reiasa ca ati colaborat timp de x luni pentru indeplinirea respectivei activitati.
Orice contract se inregistreaza ,iar cel de prestari servicii ar trebui inregistrat la administratia Financiara.Cred ca pe 2009 se poate face retroactiv,dar pentru 2008 !?

Cred ca cel mai bine ar fi sa mergeti la Administratia financiara de care apartineti si sa intrebati.
Se poate incheia retroactiv un contract de prestari servicii, insa benficiarul trebuie sa depuna la Administratia financiara o declaratie fiscala - Declaratia 205 privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit.
Pentru nedepunerea acesteia este posibil sa primeasca o sanctiune contraventionala.
ce obligatie ii revine angajatorului in urma incheierii unui contract retroactiv?
Obligatii : Intocmire state de plata rectificative, intocmire si depunere declaratii fiscale aferente perioadei respective, plata contributiilor si a salariilor pentru acea perioada.

Alte discuții în legătură

Conventii civile consela consela As dori sa stiu daca o firma incheie conventii civile cu persoane fizice in vederea prestarii de servicii(plantare puieti pomi) ce documente trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Impozit conventie civila dgaitan dgaitan O societate comerciala , fara nici un angajat , a incheiat o conventie civila de prestario servicii cu un consultant. In acest caz, societatea trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii berceanu berceanu Buna ziua, Puteti sa-mi spuneti daca contractul de prestari servicii se inregistreaza undeva? La administratia Financiara sau la Registrul Comertului? Si ce ... (vezi toată discuția)