avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale suspendare activitate firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

suspendare activitate firma

Incepand cu 1 ianuarie 2010, doresc sa-mi suspend firma, intrebarea mea este urmatoarea:
am facut niste modificari in actele firmei s-a schimbat administratorul si actele ies de la RC dupa (3luni) pe 25 ianuarie, daca depun cererea pa 26 ianuarie suspendarea se va face cu 1 ianuarie 2010 cum trec pe cerere sau cu data cand este depus dosarul?
Si dupa cum stiti rezolvare dosarului duraza si 6luni acum cu greva magistratilor, eu cum procedez in perioada respectiva?
nu mai am nici o activitate pe firma, depun toate declaratiili pe 0, nu mai am salariati , platesc impozitul forfetar pana la aparitia deciziei ,anunt ceva la administratia financiara unde si acolo termenul de solutionare pt derogare este si de 2 luni?
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
voicu35, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT - MEDIATOR , Avocat 00:33, 2 Decembrie 2009
Cred ca veti depune situatii financiare pe 0, pana cand judecatorul delegat va pronunta incheierea prin care va admite cererea de suspendare. Dupa ce obtineti cererea va trebui sa solicitati si la Ad Financiara suspendarea(regimul derogatoriu). Cred ca veti plati impozit forfetar pana la obtinerea regimului derogatoriu.
Da' de ce nu ati cerut suspendarea o data cu schimbarea administratorului?
Eu am suspendat activitatea unei firme in data de 20.05.2009, iar pe Hotararea AGA am scris "se suspenda activitatea firmei incepand cu data de 01.05.2009" si nu a fost nicio problema.
Termenul de inregistrare a unei mentiuni la ORC este de 15 zile.
Cei de la ORC inclusiv judecatorul delegat, nu sunt asa de stricti in a aplica sanctiuni contraventionale pentru depasirea unor astfel de termene
Scoateti de la registru certificat de grefa a dosarului depus, dupa care incercati la administratia financiara suspendarea activitatii firmei cu data de 1.01.2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar odishor odishor De la ce data nu se mai plateste impozitul forfetar: 1).de la data la care s-a eliberat certificatul constatator de catre RC, in care se atesta mentiunea de ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 34/2009 dandynro dandynro am si eu o intrebare firmele declarate inactive la registrul comertului dar care nu cer regim derogatoriu de la afp mai datoreaza impozitul unic (vezi toată discuția)
Suspendare activitate firma alin_bv alin_bv Va rog sa ma ajutati cu o problema. In situatia in care am suspendat activitatea firmei la Registrul Comertului si nu am fost la Administratia Financiara ... (vezi toată discuția)