avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se poate divorța când soții nu sunt în țară ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se poate divorța când soții nu sunt în țară iar unul dintre ei nu este interesat de procedură?

Buna seara , as vrea sa divortez de sotia mea .Ea mi-a zis ca nu vrea sa participe la divort, momentam locuim in alta tara si ea nu vrea sa vina i Romania .Daca ma duc in Romania unde mai exact trebuie sa ma adresez? Notar? Si eu pe timpul procesului as vrea sa mi iau un avocat ca nu cred ca as putea sa ma prezit ca as vrea sa in inapoi la munca. Cat costa un avocat in aceasta situatie ?
Ultima modificare: Vineri, 28 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:26, 7 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti ce face la notar, va adresati instantei. Instanta competenta este cea de pe raza ultimului domiciliu comun, asa ca puteti divorta si in strainatate, acolo unde locuiti.
Daca alegeti sa divortati in tara, puteti sa angajati un avocat care sa va reprezinte.
Art. 914

Instanţa competentă

(1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.

(2) Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al municipiului Bucureşti.


Detalii: [ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
1. Va trebui sa va adresati instantei. Instanta competenta (judecatoria) este cea pe raza careia ati avut ultimuldomiciliu comun in tara.
2. Puteti sa va angajati avocat dar trebuie sa ii incheiati procura speciala la notar aratand ca nu stati in tara.
3. Costurile dosarului (avocat, taxe, etc) le discutati cu avocatul. Onorariile sunt confidentiale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți divorața în țară, temeiul fiind art 915 Cod Proceură Civilă raportat la art 3 Reg 2201/2003 (normele europene au prioritate).
Luați legătura cu un avocat.
Salut scuzati de intarziere , in caz ca nu imi iau avocat si ma prezint la procease cat procese sunt in total si la ce interval.Multumesc
Depinde de instanta, sar dureaza minim 6 luni.dura mai putin daca era si ea un singurr termen

Alte discuții în legătură

Divorț în instanță. carmenelenavlad50@gmail.com carmenelenavlad50@gmail.com De 15 ani am plecat din București, acum locuiesc în județul Suceava (15ani), vreau să divorțez la judecătorie în Vatra Dornei se poate.Fostul soț are ... (vezi toată discuția)
Unde incep actiunea de divort? competenta teritoariala ionutniculae ionutniculae Buna ziua! Sunt despartit din anul 2011,iar la sfarsitul aceluiasi an \\"fosta\\" a plecat in Spania. Ultimul domiciliu comun a fost in jud. Suceava,dar eu ... (vezi toată discuția)
Pot divorta in italia. MYLYMYLY MYLYMYLY Doresc sa divortez in italia.Sint separata de 1 an si 4 luni cu 2 copii unul fiind minor.Specific ca am locuit in italia si detin buletin .Care ar fii ... (vezi toată discuția)