Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandire bun inainte sau dupa casatorie?

Buna ziua,
Daca un bun (garsoniera in acest caz) a fost achizitionat prin credit ipotecar inaintea casatoriei dar s-a finalizat plata creditului (plati anticipate) in timpul casatoriei, se considera bun comun in cazul unui divort, avand in vedere ca trece din proprietatea bancii in cea personala in timpul casatoriei? In cazul in care are vreo importanta, banii cu care s-a rambursat anticipat creditul sunt castigati de titularul creditului si nu provin de la partener.
Multumesc.
Sarbatori frumoase.
Oana
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2018
deutza7, utilizator
Cel mai recent răspuns: deutza7 , utilizator 15:12, 29 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Este bun propriu avand in vedere ca actul s-a incheiat inainte de casatorie dar pentru sumele achitate in timpul casatoriei celalalt sot are drept de creanta pana la acoperirea cotei de 50% (sau cea stabilita de instanta) din acea valoare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este bun comun. Conteaza data achiziționarii creditului, respectiv, în cazul de fata, bunul este propriu fiind achiziționat anterior încheierii căsătoriei. Celalalt sot poate pretinde un drept de creanta daca a contribuit la plata ratelor.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament ipotecat in caz de divort ContSters57553 ContSters57553 Am cumparat in timpul casatoriei un apartament, jumatate din banii nostri, restul pe credit ipotecar, ipoteca de gradul intai. Sotul meu este titular de ... (vezi toată discuția)
Apartament cu credit ipotecar plătit 50% înainte de căsătorie. cum se face partajul într-o astfel de situație? User789 User789 Buna ziua, Referitor la proprietatea bunurilor, dobandite inainte si dupa casatorie. Am un credit ipotecar,apartamentul este platit in proportie de 50% ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare ad ad Buna ziua, am nevoie de un sfat, daca se poate... Inainte de a ma casatori am cumparat un apartament pe care acum as vrea sa il vand si sa cumpar o ... (vezi toată discuția)