avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie cic2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie cic2

Buna ziua,
Ma aflu in cic1 pana face copilul 2 ani pe 19 oct 2019. Pentru avest cic1 primesc indemnizatia (venit x), pe parcurs o sa primesc venitul y pt incetare colaborare cu angajatorul cf contract colectiv de munca fara activitate prestata.
Am urmatoarele nelamuriri:
1) venitul y il pot primi pur si simplu in timpul cic1 sau e nevoie sa fac cerere de revenire la munca, semnare acord de incetare colaborare si apoi cerere de revenire in cic1? Sumele aferente venitului y nu sunt pt munca prestata ci cf ccm in baza semnarii acordului de incetare raport de munca cu acordul partilor
2) daca nasc al 2-lea copil inainte de terminare cic1, respectiv nasc in sept 2019 sau in oct dar inainte de data la care primul copil implineste 2 ani, se incepe automat cic2 cu data nasterii celui de-al 2-lea copil in baza dosarului depus in max 30 zile de la data nasterii?
3) cum se calculeaza exact indemnizatia pt cic2? E corect ca se iau in calcul 85% din veniturile nete din ultimele 12 luni inclusiv veniturile y de incetare colaborare? Adica 11 luni de cic1 + veniturile y si acest total impatit la 12, apoi se aplica 85%?
4) daca nasterea celui de-al 2-lea copil ar avea loc la o luna de la data cand se termina cic1, se poate trece in cic2 incepand cu data nasterii chiar daca exista o luna estimativ neacoperita de venituri?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cic 2 Cris2019 Cris2019 Buna ziua, Ma aflu in cic1 pana face copilul 2 ani pe 19 oct 2019. Pentru avest cic1 primesc indemnizatia (venit x), pe parcurs o sa primesc venitul y pt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al doilea copil georgiana stanciu georgiana stanciu buna ziua Am nevoie de o lamurire si de un sfat : am un copil de 1 an si 9 luni si sunt gravida in prima luna. Trebuie sa incep munca in luna iulie a acestui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)