avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie al doilea copil

buna ziua
Am nevoie de o lamurire si de un sfat : am un copil de 1 an si 9 luni si sunt gravida in prima luna. Trebuie sa incep munca in luna iulie a acestui an cand bebe implineste 2 ani. Eu voi fi gravida in 4 luni. In luna decembrie trebuie sa nasc .In prezent iau 85% din salariu .Pentru ala doilea copil cum se va calcula indemnizatoa? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionliliana , utilizator 01:36, 9 Aprilie 2010
OUG 148/2005 modificata si para modificata :
a) daca cele 12 luni prevazute la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta sunt acoperite in totalitate de perioada de concediu si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, acordarea acestora se prelungeste corespunzator pana la incheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului. Pe aceasta perioada se acorda o singura indemnizatie, la aceeasi valoare cu indemnizatia primita anterior nasterii celui din urma copil;
b) daca cele 12 luni prevazute la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta sunt constituite si din perioade in care persoana a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit prevazute la art. 5, atunci indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se va calcula pe baza veniturilor realizate pe aceasta perioada, inclusiv pe baza celor realizate in perioadele asimilate prevazute la art. 4 alin. (7) lit. c)-g), i), l), n) si q).
(2) In situatiile prevazute la alin. (1), dreptul la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului sau, dupa caz, stimulent lunar, pentru copilul anterior, inceteaza la data solicitarii noului drept.
(3) In situatia prevazuta la alin. (1) lit. b), daca din calcul rezulta un cuantum al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului mai mic decat cuantumul indemnizatiei primit anterior nasterii celui din urma copil, atunci se acorda indemnizatia lunara pentru cresterea copilului primita anterior."
Daca esti in CIC 1 si intri direct in CIC2 primeste valoarea din CIC1.
Daca se termina CIC1 si realizezi venituri profesionale sau beneficiezi de concediu pre si post natal, perioada celor 12 luni este acoperita si din CIC1 si din ven. profesionale si daca prin calculatia celor 85% pe total venituri rezulta un CIC2

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil nicoletacarutasu nicoletacarutasu Cum se calculeaza indemnizatia pentru crestere copil in urmatoarea situatie: primul copil implineste varsta de 2 ani la data de 23 dec. 2010 iar cel de al ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil vflorynna vflorynna am si eu cateva nelamuriri cu privire la cic. ce se intampla daca depasim cic1? eu am intrat in cic1 pe data de 14.02.2009 deci se incheie pe 14.02.2011 iar al ... (vezi toată discuția)
Continuare concediu crestere copil m2oni m2oni In ce conditii se prelungeste concediul de crestere copil si automat si indemnizatia.? Primul copil este nascut in luna ianuarie 2010. Cand ar trebui sa se ... (vezi toată discuția)