avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare-cumparare

Buna ziua,
Am cumparat inainte de casatorie un bun imobiliar (un apartament) in Bucuresti.
Dupa casatorie, sotia are dreptul la jumatate din acesta? Daca doresc sa il vand va trebui sa semnam impreuna actul de vanzare-cumparare?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:12, 2 Ianuarie 2019
E bunul dvs propriu, puteti vinde casa sau o cota parte ci doriti, nu e nevoie de acordul sotiei.
Ar putea sa va impiedice sa vindeti daca e locuinta familiei si merge la oficiul de cadastru si se inscrie in cartea funciara ca atare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare gresita - proprietar "casatorit", in loc de "necasatorit" - cum este corect alinamada alinamada Buna ziua! Avem si noi o problema, soacra mea vrea sa vanda un apartament pe care este doar ea proprietara, sotul murind in 1990, iar apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri proprii SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Un apartament dobandit inaite de casatorie, se poate vinde fara acordul sotului? Cunosc antecedente, chiar fiica mea. I-am cumparat o garsoniera, fiind ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat casa împreună cu soțul meu, cu care sunt în divorț în momentul acesta, înainte de căsătorie cu cote 50-50. poate să-și vândă partea lui fără acordul meu? Blue angel Blue angel Am cumpărat casa eu cu soțul meu cu care sunt în divorț în momentul acesta, inainte de căsătorie cu cote 50-50 ,Poate să vândă partea lui de casă ... (vezi toată discuția)