avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nou-nascut la întreținere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nou-nascut la întreținere

Buna seara! Va rog sa.mi spuneti dacă e obligatoriu sa.mi treaca bebelusul la întreținere, daca asa scrie in lege sau ce pot face sa nu.l treaca timp de cei 3 ani. Mii de mulțumiri!!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:50, 4 Ianuarie 2019
Asociațiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor comune pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani.

După cum vedeți, scrie ''pot hotărî"... deci, nu sunt obligați.
Nu puteți obliga asociația(vecinii dvs) să împartă intre ceilalți proprietari sau chiriași cheltuielile întreținerii unui copil.

Facilitatea exonerarii de la plata obligatiilor de intretinere pentru copii pana la 3 ani poate opera numai in cazul in care exista hotararea adunarii generale a proprietarilor
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
Dapix, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util


Dapix a scris:

Asociațiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor comune pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani.





Eronat !
Dispozitia la care faceti referire ,respectiv disp L nr 67/2017 pentru completarea art. 47 din Legea nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
in vigoare de la 22 aprilie 2017 până la 27 septembrie 2018, f,nu mai opereaza ,a fost abrogata prin disp Legea nr 196/2018.
Actuala legislatie nu mai prevede facilitatea scutirii de la plata intretinere cote comune minori pana la 3 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O nouă lege pt trecerea copiilor sub 3 ani la intretinere? IuliaElena84 IuliaElena84 Buna seara! As dori si eu un raspuns in legatura cu trecerea copiilor sub 3 ani la cheltuielile de intretinere . Exista o lege prin care se stipulează asa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua as avea 2 intrebari. 1. de la ce varsta trebuie trecut ... Iuliannnn Iuliannnn buna ziua As avea 2 intrebari. 1. De la ce varsta trebuie trecut minorul la intretinerea blocului? Daca se poate si un link cu legea respectiva aprobata si ... (vezi toată discuția)