avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare din SRL-D in SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare din SRL-D in SRL

Buna ziua,
Am fost anuntata de catre doamna contabil cu care colaborez ca sunt obligata sa modific statutul firmei din SRL-D in SRL ceea ce presupune platire taxelor aferente inregistrarii firmai pe care nu le-am platit la infiintare, aceasta fiind una dintre facilitatile oferite debutantilor in afaceri. Mentionez ca firma implineste 3 ani de la inregistrare pe 22.02.2019.
Am citit cate ceva despre subiect pe site-ul Registrului Comertului si sunt nelamurita cu privire la termenul pe care il am pentru a instrumenta modificarea.
Reprezentanţii S.R.L.-D.-urilor care au împlinit termenul de 3 ani de la data înfiinţării, începând cu 1 ianuarie 2015 trebuie să facă demersurile necesare pentru schimbarea sintagmei S.R.L.-D. în S.R.L. sau să opteze pentru altă formă juridică.

Potrivit articolului 6, aliniatul (1), lit. a, din Ordonanța de urgență nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri, cu modificările şi completările ulterioare, calitatea de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant se pierde, prin efectul legii, “la data de 31 decembrie a anului în care se împlinesc 3 ani de la data înregistrării”.

Astfel, conform aceluiaşi articol, aliniatul (2), „în termen de cel mult 45 de zile lucrătoare de la pierderea calităţii de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant, societatea respectivă are obligaţia să procedeze la schimbarea denumirii potrivit prevederilor art. 36 din Legea nr. 26/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.

Prin urmare, reprezentantul societăţii se va prezenta la oficiul registrului comerțului de pe lângă tribunalul unde şi-a declarat sediul social, în termen de cel mult 45 de zile lucrătoare de la data la care se împlinesc 3 ani de la înmatricularea societății, în vederea schimbării denumirii.

Eu din textul respectiv inteleg ca, calitatea mea de SRL-D se pierde la data de 31 dec 2019 si ca de atunci am termen 45 de zile sa schimb sintagma respectiva, dar la final cine a raspuns spune ca termenul e de 45 de zile de la data la care se implinesc 3 ani de la inmatricularea societatii respectiv 22.02.2016. Ma puteti lamuri va rog care este pana la urma termenul de modificare?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:03, 6 Ianuarie 2019
Termen : cel mult 45 de zile lucratoare de la data la care se implinesc 3 ani de la inmatricularea societatii, in vederea schimbarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare calitate srl-d toareanelia toareanelia La 31.12.2014 a expirat calitatea de SRL-D , trebuie sa scot un nou Certificat de inregistrare de la Registrul Comertului , avand in vedere ca primul cuprinde ... (vezi toată discuția)
Scutire cas srl-d elenailie elenailie Buna ziua, as vrea sa stiu cat timp este o SRL-D infiintata in mai 2013 scutita de plata CAS ? Multumesc , o zi buna! (vezi toată discuția)
Informatii despre srl-d barbierumihai barbierumihai In 2012 am infiintat un srl-d, am avut cateva cheltuieli pe el, anul acesta ar trebui sa ii schimb forma juridica dar eu doresc sa renunt la el. Ce se intampla ... (vezi toată discuția)