avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PROCEDURA CONTESTARE CONCEDIU MEDICAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PROCEDURA CONTESTARE CONCEDIU MEDICAL

Buna ziua. Am o angajata care a adus astazi concediu medical pentru 10 zile, in conditiile in care tot astazi, dimineata, a venit sa solicite o adeverinta pentru medicul de familie. Era bine, zambitoare. Apoi a sunat si a spus ca pentru urmatoarele 10 zile nu doreste sa vina la lucru si si-a luat concediu medical.
Va rog frumos, ajutati-ma, cu pasii pe care trebuie sa-i urmez in ideea de a contesta acest concediu medical nejustificat.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: valcris , utilizator 14:49, 7 Ianuarie 2019
1. Daca aveti dubii/suspiciuni cu privire la modul de acordare a concediului medical puteti sesiza Casa de Asigurari de Sanatate.

2. Asadar, angajatorul are la dispozitie posibilitatea oferita de catre Ordinul 627 din 12 iulie 2010 pentru aprobarea Metodologiei de control privind modul de eliberare a certificatelor de concediu medical in conditiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate Publicat in Monitorul Oficial 512 din 22 iulie 2010 ,de a sesiza Casa de Sanatate daca aveti indoieli ca concediul nu ar fi acordat pt. o afectiune reala.
In Anexa-Metodologie de control,la lit.A se prevede :
A. Efectuarea controlului la sesizarea casei de asigurari de sanatate de catre platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate

1. Platitorii de indemnizatii prevazuti la art. 36 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, pot sesiza casa de asigurari de sanatate referitor la eliberarea certificatelor de concediu medical numai pentru angajatii sau asiguratii proprii.

2.1. Sesizarea se adreseaza casei de asigurari de sanatate cu care medicul are incheiata conventie pentru eliberarea certificatelor de concediu medical si va cuprinde obligatoriu: denumirea angajatorului, datele de identificare ale acestuia, descrierea punctuala a cazurilor, copie a certificatelor de concediu medical care urmeaza a fi controlate, istoricul acordarii de concedii medicale angajatului in cauza, mentionarea realizarii stagiului de cotizare.
Multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare cjas L.Loredana L.Loredana Doresc sa depun o reclamatie catre CJAS legat de un medic de familie care a acordat un concediu medical nejustificat la cererea unui angajat al societatii care ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca Gabrielro22 Gabrielro22 Bună ziua, am următoarea intrebare: un angajat de-al meu este, de doua luni, în concedii medicale. Acum doua zile, de fata cu martori, l-am întâlnit în ... (vezi toată discuția)
Refuz concediu medical Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Ce se poate face in situatia in care exista suspiciunea ca un angajat aduce concedii medicale fara sa fie cu adevarat bolnav? Se poate face ... (vezi toată discuția)