avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Miros îngrozitor de la câine
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Miros îngrozitor de la câine

La parterul blocului, format din 4 etaje, locuiește o doamnă de circa 75 ani. Băiatul ei s-a despărțit de soție și i-a adus mamei lui (vecina bătrână) un câine de talie mare(nu cred că face parte din categoria câinilor periculoși). Fiul a motivat că a adus câinele pt. protecția mamei lui. L-am întrebat ce protecție să-i ofere dacă atunci când îl scoate la plimbare o trage după el(e mare și puternic) și bătrâna abia se ține în picioare după el,dar el a spus că animalul este pt protecție. Problema cu acest câine este că miroase îngrozitor pe casa scării. Băiatul trece rar pe acolo iar bătrâna nu spală câinele. Afară îl scoate rar pt ca nu o vad să-l scoată și se aude de multe ori de pe casa scării cum îl bate și îl întreabă "ce-ai făcut?". Când îl scoate știm toți vecinii pt ca pe casa scării este un miros îngrozitor. Mai nou pt. a mai "îndulci" mirosul, lasă deschisă ușa de la intrarea în bloc să se facă curent. Atât eu cât și vecinii i-am rugat fie să spele câinele fie să-l ducă la țară, dar nu vor. Mirosul este îngrozitor : îți întoarce stomacul pe dos, iar două vecine au vomat. Cum am putea rezolva aceasta problema? Unde să facem plângere? Protecția mediului sau protecția animalelor ori asociația de proprietari ne poate ajuta? Un temei legal pt această problemă? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 17:28, 7 Ianuarie 2019
Buna seara.
Incercati cu o plangere la cele enuntate de dvs.precum si la DSP
Nu trebuie sa specificati nici o baza legala in plangere, ci doar nemultumirea, gasesc dumnealor baza legala de a actiona...
Cititi si legea 196/2018-legea asociatiilor de proprietari, era acolo un articol legat de problemele cauzate de vacinii, sunt pe tel.ca va lasam un link, poate va ajuta sa trimiteti o notificare de remediere a situatiei catre vecina...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini murdari mihaidavid mihaidavid buna ziua!! am o problema.. stau la parter iar vecinii din fata noastra au strans in spatele blocului la 6-7 m de bucatarii 5 caini care miros ingrozitor si ... (vezi toată discuția)
Caini la bloc DANIELAmull DANIELAmull Buna ziua, Stau in Cluj-Napoca, intr-o garsoniera amenajata din uscatorie (15 mp), am doi caini de talie medie si multe probleme cu vecinii. Cainii sunt ... (vezi toată discuția)
Obstrucționarea accesului în locuință. drago55 drago55 Dețin un apartament situat la etajul 4,al unui bloc de locuințe , închiriat unei familii, care are un câine bishon, Vecina de dedesubt, ma sună ... (vezi toată discuția)