Buna ziua!
In ultimii 4 ani am avut venituri din indemnizatia de membru intr-un cosnisliu de administratie, functie in care am fost aleasa de actionari si mi-am desfasurat activitatea in baza unui contract de administrare incheiat cu societatea. La sfarsitul lunii decembrie 2018 contractul a incetat.
Pentru indemnizatia primita, societatea a virat toate contributiile aferente (santate, pensie, somaj), fiind un venit asimilat salariului.
Deoarece in prezent nu am un alt loc de munca si alte venituri, m-am prezentat la AJOFM pentru inregistrarea ca somer si solicitarea unei indemnizatii de somaj. Mi s-a spus ca - desi am contribuit la fondul de somaj - nefiind angajata cu carte de munca nu am dreptul la somaj, chiar daca in prezent nu am un alt loc de munca sau alte venituri.
Am rugamintea unui raspuns in legatura cu dreptul meu in acest caz dpdv al somajului.
Mentionez ca in cazul in care raspunsul este in favoarea mea, am disponibilitatea de a achita contravaloarea unui serviciu de consultanta, in sensul formularii unei solicitari fundamentate juridic pe prevederile legislatiei in vigoare, pentru a o depune la AJOFM.
Va multumesc!
Poate sa ma ajute cineva cu indicarea bazei legale pentru considerarea activitatii prestate in baza contractului de administrare ca fiind norma intreaga dpdv al duratei timpului de contributie la somaj?
Indemnizatie de somaj
ddhm
La incetarea contractului de mandat (este vorba de un contract de management incheiat pentru administrarea unui SA si pentru veniturile realizate s-au platit ... (vezi toată discuția)