avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Inmatriculare auto nou: stampila REMTII
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Inmatriculare auto nou: stampila REMTII

Buna ziua,
Am cumparat o masina noua de la un dealer autorizat din Romania (Braila).
Am fost la Impozite si taxe locale Sector 6 si nu am reusit sa inregistrez masina la Fisc cu actele pe care le-am primit de la dealer (ca sa o pot inmatricula ulterior pe numele meu).
Mi-au fost solicitate de la dealer in plus urmatoarele documente :
- Factura fiscala in trei exemplare (un original si doua copii), pe fiecare din cele trei exemplare ar trebui sa se regaseasca in Original stampila REMTII , de la Impozite si taxe locale Braila (am deja factura fiscala in original de la dealer, dar fara stampila REMTII)
- Certificatul de atestare fiscala (in care sa se vada seria de sasiu), tot de la Impozite si taxe locala Braila.

Dealerul sustine ca nu poate sa-mi furnizeze aceste documente - pe motiv ca aceste cerinte de la Impozite si taxe locale Sector 6 se refera exclusiv la masinile care au fost minim o data inmatriculate in Romania, nu si la masinile noi vandute de ei.
Este un abuz al organului fiscal Sector 6? sau este greseala dealer-ului din Braila?
Mi se pare un abuz al celor de la Impozite si taxe Sector 6 - am discutat si cu o firma de inmatriculari auto despre aceasta problema. Carei autoritati ar trebui sa ma adresez pentru a semnala acest abuz?
Am cumparat o masina noua si sunt in situatia de a nu o putea inmatricula.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: justitiabil-ro , utilizator 20:32, 24 Septembrie 2021
Buna seara! Fix aceeași problema o am și eu, fix la sectorul 6. Mi-am cumpărat un scuter NOU de la un dealer și nu îl pot înregistra pentru că îmi trebuie acele documente de care spunea și domnul Relu. O maaare mizerie!
Salut, cum ați rezolvat intr-un final ?

Alex Petre a scris:

Buna seara! Fix aceeași problema o am și eu, fix la sectorul 6. Mi-am cumpărat un scuter NOU de la un dealer și nu îl pot înregistra pentru că îmi trebuie acele documente de care spunea și domnul Relu. O maaare mizerie!

Dealerul trebuie sa va dea o declaratie in care sa specifice ca nu este necesara obtinerea certificatului fiscal pentru vehicule noi conform normei metodologice de aplicarea legii nr 227/2015 la care sa ataseze certificatul de inregistrare a firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto nou: stampila remtii si certificat fiscal necesare relu_ms relu_ms Buna ziua, Am cumparat o masina noua de la un dealer autorizat din Romania (Braila). Am fost la Impozite si taxe locale Sector 6 si nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Probleme inmatriculare auto sh dov76 dov76 In data de 03.02.2023 am cumparat un autoturism, neinmatriculat in România, de la o firma cu codul caen 4511. Pentru aceasta, in vederea inmatricularii, am ... (vezi toată discuția)
Inselatorie sau nu? weedmastersr weedmastersr Buna ziua, Am o mica dilema. Am achizitionat un auto SH adus la comanda de catre o firma autorizata in comertul cu autovehicule. Mi-au dat un dosar cu toate ... (vezi toată discuția)