avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dividende - distribuite doar o data pe an?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dividende - distribuite doar o data pe an?

Buna ziua,

Am o intrebare legata de distribuirea dividentelor: se poate scoate suma de pana la 24.960 lei (cu un impozit de 5%) o singura data pe an? Sau pot scoate, de exemplu, aceasta suma acum si peste catva timp, sa scot din nou aceasta suma? In acest caz, impozitul va fi de 5% de fiecare data? Mentionez ca este vorba de profitul din 2017-2018 (pana in septembrie)
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:47, 9 Ianuarie 2019
Daca aveti de gand sa repartizati in acest an tot profitul ramas nerepartizat din anii precedenti, atunci dati o hotarare a adunarii generale a asociatilor firmei acum odata cu aprobarea bilantului pentru 2018 pentru toata suma si platile pe puteti face esalonat pana la finele anului cu retinerea si plata catre bugetul de stat a impozitului pe venitul din dividende de 5% pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care veti face fiecare plata.
Nu are rost sa dati cate o hotarare la o luna sau doua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare dividende jovana jovana buna ziua, va rog sa-mi spuneti in cazul in care avem profit nerepartizat din anii precedenti, se poate da dividende aferent lui? iar tot ref la dividende se ... (vezi toată discuția)
Dividende costicul costicul Am dividende in valoare de 111500 lei.Cand trebuie sa platesc impozitul si sa depun declaratia?Daca nu am bani in casa sau banca, pot sa le platesc esalonat? (vezi toată discuția)
Dividende 2016 cristipetre cristipetre persoana fizica care are venit din dividente plateste impozit pe venit ? ce impozit platesc la dividentele anilor anteriori 2010- 2015 daca urmeaza sa le iau ... (vezi toată discuția)