avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Destinatia banilor primiti din 2% din impozit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Destinatia banilor primiti din 2% din impozit

Daca sindicatul primeste bani din 2% din impozit, cum poate sa ii foloseasca ?
Se pot acorda ajutoare sau premii catre membrii de sindicat?
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:18, 11 Ianuarie 2019
Da, dar asta trebuie s-o decida adunare generala ca o regula interna, cat si pocedura prin care orice membru sa poata avea acces la astfel de ajutor si sa se faca cunoscuta, adica sa nu fie dati pe ochi frumosi.
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Legea nu prevede specific o anumita destinatie pentru acei 2%. Si daca sindicatul in cauza nu a facut campanie de obtinere 2% anuntand o anumita destinatie pentru ei, inseamna implicit ca cei care au redirectat suma o acorda ca "overhead" adica "bani liberi", nedirectionati pentru anumit domeniu sau tip de cheltuiala, ci decide sindicatul. Insa decizia trebuie sa respecte legea si statutul, adica sa fie cheltuiti in scopul statutar al sindicatului, decizia sa fie conforma cu bugetul adoptat de organul de conducere competent etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac din punct de vedere legal? Anca312 Anca312 Buna ziua,am strâns 150 foi cu cei 2% pentru nepoțica mea care are retard psihomotor și le-am dat asociației raza de speranța .Intre timp nepoțica mea a ... (vezi toată discuția)
Copil dansator într-o formație susținută de un ong. poate fi sponsorizat nominal, în vederea decontării cheltuielilor părinților cu deplasarea? Lovetodance Lovetodance In calitate de parinte a unei copile dansatoare dintr-o formatie de dans din cadrul unei asociatii din suma x sponsorizata de firma la care lucrez pot ... (vezi toată discuția)
Sunt pe punctul de a crea o campanie de colectare fonduri pentru o asociație afiliată unui spital. există vreo variantă prin care se poate urmări utilizarea banilor adunați? cristianstrb cristianstrb Bună, Sunt pe punctul de a crea o campanie de colectare de fonduri pentru o asociație afiliata unui spital și eram curios dacă exista vreo varianta prin ... (vezi toată discuția)