avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Comercializate donatii in scopul obtinerii de venituri
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Comercializate donatii in scopul obtinerii de venituri

Un ONG primeste donatii ( alimente, dulciuri). Aceste produse pot fi comercializate in scopul obtinerii de venituri?
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:15, 11 Ianuarie 2019
Nu le puteti schimba destinatia..
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
1. Depinde in primul rand de conditiile puse de donator. In ce scop le-a donat, ce scop are ONG-ul etc. 2. Daca e o operatiune unica, cu caracter exceptional, s-ar putea asimila cazului vanzarii unui bun care prisoseste asociatiei, de ex. cand isi cumpara un computer nou si il vinde pe cel vechi, sau un autovehicul. Daca e ceva de amploare sau repetitiv opinez ca nu mai e legal, pentru ca devine activitate economica tipica si aceea e conditionata nu doar de caracterul subsidiar, ci si de stransa legatura cu scopul ONG-ului. Or, nu cred ca scopul acelui ONG este promovarea vaznarilor sau consumului de dulciuri.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare produse ong in magazine Liciu Liciu Buna ziua, Am infiintat un ONG care va edita carti, va promova obiecte decorative si jucarii facute de copii defavorizati. O parte din produse vor fi ... (vezi toată discuția)
Srl infiintat de ong SilviuNegoita SilviuNegoita Buna ziua, Daca ONG-ul infiinteaza un SRL pentru a \\"produce\\" venituri ce vor fi folosite exclusiv in cadrul ONG-ului pentru plati curente si finantare ... (vezi toată discuția)
Activitati economice pe ong CiobanuEma CiobanuEma Buna ziua! Am infiintat de cateva luni un ONG, mai exact o Asociatie, si as vrea sa stiu daca pot sa deschid un magazin cu haine SH , trimise de un sponsor din ... (vezi toată discuția)