avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul de bloc

Aș dori să știu cum este ales administratorul de bloc? Astăzi când am platit întreținerea am aflat că de la 1 februarie vom avea un nou administrator. Nu s-a ținut nici o ședință în acest sens. Nu e nevoie și de acordul proprietarilor? Unde se poate reclama acest fapt? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:13, 15 Ianuarie 2019
administratorul de bloc aste angajat de catre comitet. Nu e nevoie de adunare generala pentru asa ceva. La prima adunare generala se poate imputa comitetului daca alegerea lor a fost gresita in sensul alegerii unui administrator lipsit de profesionalism.
Cititi Legea 196/2018 pentru a cunoaste drepturile si obligatiile proprietarilor, atributiile organelor de conducere a asociatiilor de proprietari, adunarea generala, presedinte, comitet executiv si ale administratorului.

[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate pune problema angajarii unui administrator lipsit de profesionalism. Daca s-ar angaja un neica nimeni, da, ar fi ceva destul de grav.
De altfel, nici AG a proprietarilor nu poate angaja. Acolo se discuta si se aproba o asa-zisa organigrama, apoi com. executiv, in mod profesional duce la indeplinire cele hotarate.
Asadar nu este nevoie de acordul proprietarilor - ca sa ce? Ce stiti dvs. de exepmlu care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un administrator? Uitati-va in legislatie si mai discutam. Daca omul angajat face o boacana, va intreaba cineva pe dvs.?
Aveti alte drepturi, dar sa angajati personal la asociatie - NU!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si de ce nu s-ar putea pune problema angajarii unui administrator lipsit de profesionalism? Nu ati intalnit / auzit de astfel de cazuri? Sunt o multime de exemple de genul, "il luam pe Gigel ca este mai ieftin". Nu conteaza ca habar nu are meserie. Daca ati vedea ce vedem noi la blocuri pe care le preluam, v-ati schimba un pic parerea.
Să știți că aveți mare dreptate. Și la noi Este același lucru. Nu știe nimic. Joacă cum îi cântă un anumit proprietar. Dacă ați știi cate ilegalități sunt!

Alte discuții în legătură

Administrator la o asoc de 9 apart. georgeiuly georgeiuly In legea 196 /2018 nu se specifica obligativitatea angajari unui admin la asociatie ( in special la asoc mici ,sub 10 proprietati ), numai se specifica , ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli petitionare Gelu222 Gelu222 Buna ziua, 1 - Cheltuielile Asociatiei de Proprietari,aferente emiterii unor raspunsuri la petitiile unui proprietar din bloc (redactare inscrisuri, deplasare ... (vezi toată discuția)
Contract cattalinr cattalinr buna ziua, un administrator de imobil care are contract de munca in alta parte poate avea la bloc contract de conventie civila? multumesc, (vezi toată discuția)