avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie din Franța și pensie din RO
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie din Franța și pensie din RO

Stimate domn Cornel Vasile,
Mulțumesc pentru răspunsul prompt. Insist însă pentru clarificări. Adică cei 7 ani din Franța se adaugă stagiului din Romania, chiar dacă primesc pensie din Franța pt. 7 ani ? Nu înseamnă că aș fi plătit de două ori pt. aceeași perioadă?
Cu stima și mulțumiri
Cel mai recent răspuns: cristteo , utilizator 20:20, 13 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu... cei 7 ani din Franța se adaugă stagiului din Romania.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc in mod deosebit . Totusi, Casa de Pensii unde am depus dosarul, nu cunoaste CAT (€) a fost contributia mea in 7 ani in Franta. Cunoaste doar ca am un stagiu de cotizare in Franta de 7 ani. Cu stima
Va multumesc in mod deosebit . Totusi, Casa de Pensii unde am depus dosarul, nu cunoaste CAT (€) a fost contributia mea in 7 ani in Franta. Cunoaste doar ca am un stagiu de cotizare in Franta de 7 ani. Cu stima
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu daca este obligatoriu sa cunoasca cata pensie luati din Franta...
CAT (€) adica contributia lunara la sistemul de pensii francez ( functie de salariu). Sigur, pensia primita este rezultatul calculelor conform legislatiei franceze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, am o întrebare dacă am depus dosarul ptr.pensie ... ionicapopa ionicapopa Bună seara, am o întrebare: dacă am depus dosarul ptr.pensie de invaliditate pe 17.02.2025, am primit decizia în 08.04.2025, care e emisă și datată ... (vezi toată discuția)
Contributia la pensii retroactiv, conform oug nr. 94/2010 dstoenica dstoenica Sunt plecat din Romania din 1974 si as dori sa ma lamuriti daca platind contributia pe ultimii 5 ani, pot beneficia de prevederile OUG 94/2010, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Când pot ieșii la pensie de drept Sms 67 Sms 67 Când pot ieșii la pensie de drept. Am 54 ani am lucrat 15 ani și 27 zile în grupa 1 și 6ani și 7 luni și 8 zile în condiții deosebite. Mi sa spus de ... (vezi toată discuția)