avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Fostul meu prieten a facut publice niste filmari din ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Fostul meu prieten a facut publice niste filmari din intimitatea noastră

Buna ziua,
Acus doua zile am fost sunata de o cunoștință care imi spunea că, fostul meu prieten i-a arătat niste filmulete din intimitatea noastră, acea persoană nu avea de unde sa stie de acele filmulete deoarece doar eu si fostul meu prieten stiam de ele.
In urma cu o saptamana fostul meu prieten m-a si amenințat ca va face publice acele filmulete, doar ca eu nu l-am băgat in seamă.
Ce pot sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:02, 14 Ianuarie 2019
Consider că în acest caz trebuie sesizat Parchetul competent pentru a stabili dacă fapta întrunește sau nu conținutul constitutiv al infracțiunii de violare a vieții private, prevăzută și sancționată de art 226 din Codul Penal.
Săvârșirea acestei infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la o lună la șase luni sau cu amenda, iar persoana vătămată are dreptul de a se constitui parte civilă în procesul penal sau de a solicita daune morale pe calea unei acțiuni în răspundere civilă delictuală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distribuire de materiale indecente Sunshine89 Sunshine89 Buna ziua,fostul iubit ma ameninta ca va distribui poze indecente cu mine,ceea ce a si facut doar ca a trimis de pe un cont de socializare fals si nu de pe ... (vezi toată discuția)
Videoclip indecent Vasile.56 Vasile.56 Daca am filmat o fata cum se masturba la webcam si dupa am trimis videoul unui prieten, se poate face dosar penal, inchisoare etc.? (vezi toată discuția)
Poze nud trimise de fostul iubit Georgi manea Georgi manea In urma cu ceva timp am incheiat o relatie ,iar persoana respectiva nu a fost de acord si a vrut sa se razbune. In momentul despartirii, el a cerut telefonul ... (vezi toată discuția)