avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Afacere cu o presa de ulei
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Afacere cu o presa de ulei

Detin o presa de ulei si intentionez sa-mi deschid o mica afacere. As dori sa ma informez in detaliu inainte de a incepe. Care sunt pasii de urmat pentru a legaliza aceasta afacere?
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: covachi , utilizator 11:33, 2 Ianuarie 2023
Va veti infiinta un srl microintreprindere avand activitatea principala autorizata pe codul caen 1041 fabricarea uleiurilor si grasimilor Aceasta clasa include: -fabricarea uleiurilor vegetale nerafinate de: masline, soia, floarea soarelui, rapita, mustar, in, etc. -fabricarea uleiurilor vegetale rafinate: Aceasta clasa exclude: -obtinerea (topirea) si rafinarea unturii si a altor grasimi animale comestibile, vezi 1011 -fabricarea margarinei, vezi 1042 -macinarea umeda a porumbului, vezi 1062 -fabricarea uleiului de porumb, vezi 1062 -productia de uleiuri esentiale, vezi 2053 -tratarea uleiului si a grasimilor prin procese chimice, vezi 2053
Ca ativitati secundare puteti pune si codul caen 1091 fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor
O sa aveti nevoie de autorizatie de la agentia de protectie a mediului si de la direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană. Intrebati, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, la ISU daca aveti nevoie de autorizatie si de la ei.
Va veti inregista srl-ul la registrul comertului din judetul dumneavoastra, cu sediul social la adresa de domiciului din buletin unde locuiti si cu punct de lucru la adresa unde va veti amenaja fabricuta.
Nu cumparati nimic si nici nu faceti alte contracte pana nu aveti srl-ul inregistrat la registrul comertului si finante si apoi totul cumparati doar pe firma cu factura.
Domnul George doresc sa va intreb daca nu doresti ca activitate secundara cod caen 1091 mai este nevoie de aceste autorizatii. Ma gandesc sa fac contract cu o firma care produce hrana pentru animale sa le vindem ce iese din procesul de fabricarea uleiului ,sau este obligatoriu sa ai aceste autorizatii , doresc sa fac totul legal si de foarte buna calitate, va mutumesc anticipat . Cu stima Mihai Cristea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cadrul masurii 312 pot avea ca activitate secundarã distribuția de energie electricã provenitã din surse de energie regenerabilã ? Lazarec Lazarec Am un client care vrea sa acceseze masura 312 pentru înființarea unei hale de producție pentru producția plante medicinale, uleiuri, etc, (se ... (vezi toată discuția)
Import de ulei vedetel din tara menbra danuuu danuuu care sunt conditiile pentru a putea face achizitii intercomunitare de ulei? daca ma poate ajuta cineva (vezi toată discuția)
Livrare faina cu tva 9% cdcd cdcd Buna ziua, Daca o firma cumpara faina alba de grau si o revinde, poate factura cu 9%? (din 01.09.2013) Sau e valabil doar la cod caen 1061? Din codul ... (vezi toată discuția)