avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... In ce conditii pot anula o autorizatie de constructie?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

In ce conditii pot anula o autorizatie de constructie?

In ce conditii pot anula o autorizatie de constructie?

Din cate stiu se poate anula atunci cand nu se respecta codul civil, sau nu exista test de insorire atasat autorizatiei. Sub ce legi gasesc aceste conditii?

.. si daca mai sunt si alte aspecte in vederea anularii unei autorizatii de constructie.
Cel mai recent răspuns: leli1 , utilizator 15:27, 9 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Autorizatia de ctii. poate fi anulata numai de catre primarie in urma unei sesizari primite sau a unei hotarari judecatoresti definitive.
Sesizarea a fost facuta la primarie, dar nu a fost anulata..
in instanta in baza carei legi poate fi anulata.. ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 50/1991
art.12
(1) Autorizațiile de construire sau de desființare, emise cu încălcarea prevederilor legale, pot fi anulate de către instanțele de contencios administrativ, potrivit legii. Anularea autorizațiilor de construire sau de desființare poate fi cerută, în condițiile legii, și de către prefect, inclusiv la sesizarea expresă a organelor de control ale Inspectoratului de Stat în Construcții.

(2) O dată cu introducerea acțiunii se pot solicita instanței judecătorești suspendarea autorizației de construire sau desființare și oprirea executării lucrărilor, până la soluționarea pe fond a cauzei.

Instanta competenta : Tribunalul Sectia de Contencios administrativ
Bună ziua, dacă AC este din anul 2009 și nu s-a respectat proiectul?
Bună ziua, am hotărăre judecătorească definitivă. am și sesizări la primărie legate de AC eliberată în anul 2009, pe limita de hotar. sau deplasat și în teren și au făcut fotografii acum în 05.02.2019. Întrebarea este, primăria trebuie să dispuna anularea acestei AC? Precizez că procesul s-a desfășurat din anul 20016-2018.

POPA GHEORGHE a scris:

Autorizatia de ctii. poate fi anulata numai de catre primarie in urma unei sesizari primite sau a unei hotarari judecatoresti definitive.

Alte discuții în legătură

Este gardul o constructie? se supune condului civil art 612? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin ca construire fara autorizatie pe proprietatea mea. Am pus in executare sentinta definitiva cu executor. S-au delimitat proprietati ... (vezi toată discuția)
Gratar amplasat foarte aproape de gardul meu DanielUnic DanielUnic Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema: Un vecin, gard in gard cu mine, are construit un gratar foarte mare de tip barbeque langa/aproape lipit de ... (vezi toată discuția)
Cladire ridicata pe limita de hotar mihaiandreealucia mihaiandreealucia Buna ziua, Vecinul meu a ridicat o anexa la casa acum 7 ani cred pe limita de hotar fara vreun acord scris intre mine si el si aproape fraudulos...pe mine ... (vezi toată discuția)