avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... In ce conditii pot anula o autorizatie de constructie?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

In ce conditii pot anula o autorizatie de constructie?

In ce conditii pot anula o autorizatie de constructie?

Din cate stiu se poate anula atunci cand nu se respecta codul civil, sau nu exista test de insorire atasat autorizatiei. Sub ce legi gasesc aceste conditii?

.. si daca mai sunt si alte aspecte in vederea anularii unei autorizatii de constructie.
Cel mai recent răspuns: leli1 , utilizator 15:27, 9 Februarie 2019
In hotararea judecatoreasca scrie in clar, in mod normal, ca autorizatia de ctii. se anuleaza. Primaria trebuie sa aplice hotararea instantei de judecata emitand un document scris in acest sens.
Solicitati primariei in scris cu nr. de inregistrare/ data sa aplice hotararea judecatoreasca. Puteti anexa o copie dupa documentul juridic emis de instanta.
Daca instanta nu se conformeaza va puteti adresa unui executor judecatoresc.
Mulțumesc mult. sunt nouă pe forum și am revenit cu această întrebare.
- proces grănițuire 2016-2018
- executare silită în sept. 2018
- expertul desemnat de instanță nu a prezentat gardul cu AC așa cum este pe sol, adică cu soclu continuu
- gardul are proces verbal de recepție semnat de angajații primăriei în anul 2009, dar gardul nu a fost finalizat și nu a respectă nici planșele din proiect. acest aspect nu s-a discutat în instanță. - - expertului i-am trimis un email în timpul procesului, cu acordul lui, apoi a devenit nervos și mi-a zis că mă reclamă instanței. intervenind pentru noi probleme de familie, am lăsat lucrurile în seama instanței
- când am fost executați silit tot noi, le-am atras atenția expertului și executorului asupra acestui soclu al gardului și au consemnat în proces că limita de hotar ne este nefavorabilă cu 3 cm
- soclul are 20cm de fapt pe terenul nostru și expertul nu a prezentat instanței și varianta unui gard posibil cu o adresa de la primărie + planul de situație 'vizat spre neschimbare'. din cauza acestei situații, noi avem 30 cm mai puțin pe lungimea gardului.
- în procesul verbal s-a consemnat că reclamanta a înțeles să construiască gardul, de fapt restul de gard din AC 2009.
- am sesizat primăria, după executare, în legătură cu această AC.
- Pentru restul de gard din AC/2009, pus în 2018, reclamanta a fost atenționată să facă demersuri pentru a obține o AC
-am solicitat primăriei ca reclamanta să aducă terenul în faza inițială și să pună gardul așa cum a avut AC/2009 și să țină cont că nu sau respectat planșele din proiect+că lucrarea nu a fost finalizată și are și recepție semnată
- dacă această AC/2009 ar fi fost verificată atunci, eram scutiți de acest proces
Imi spui si mie cum ai reusit sa o anulezi in instanta? Eu am demonstrat prin expertiza ca mi s-a incalcat drepturile din codul civil (adica cladirea nu a fost construita la minim 60cm de hotar, asa cum scrie in codul civil).. (cladirea invecinata construita in anul 2015 pe o autorizatie emisa in 1998 cand eu nu eram proprietar cu receptie facuta in 2015 ) Am mai demonstrat tot prin expertiza ca autorizatia contestata nu are la baza semnatura nici unuia dintre vecini pentru incalcarea codului civil.. si ca autorizatia nu are test de insorire asa cum prevede legea .. in cazul in care distanta dintre cladirile invecinate este mai mica decat inaltimea celei mai inalte case (mai exact inaltimea 3.1m .. distanta intre case/geamuri 1.4m) cu toate astea la prima instanta am pierdut procesul :( .. chiar nu inteleg motivul pt care instanta nu a tinut cont de toate dovezile pe care le-am adus .. poze din timpul lucrarilor de constructie din anul 2015, expertiza ceruta chiar de instanta si platite de mine in totalitate.... unde se specifica clar ca nu s-au respectat distantele prevazute de codul civil.. nici distantele intre case si nici distanta dintre casa invecinata si hotar (minim 60cm) !!!! .. tu cum ai reusit sa castigi procesul.. ce ai demonstrat in plus fata de mine !?
In dosare diferite, documentele atasate la dosar pot fi diferite, motiv pentru care si instantele dau hotarari diferite.
bysnis,sunt noua pe forum. vrei să discutăm întrebarea mea din 08.02.2019
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2019
leli1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este gardul o constructie? se supune condului civil art 612? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin ca construire fara autorizatie pe proprietatea mea. Am pus in executare sentinta definitiva cu executor. S-au delimitat proprietati ... (vezi toată discuția)
Gratar amplasat foarte aproape de gardul meu DanielUnic DanielUnic Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema: Un vecin, gard in gard cu mine, are construit un gratar foarte mare de tip barbeque langa/aproape lipit de ... (vezi toată discuția)
Cladire ridicata pe limita de hotar mihaiandreealucia mihaiandreealucia Buna ziua, Vecinul meu a ridicat o anexa la casa acum 7 ani cred pe limita de hotar fara vreun acord scris intre mine si el si aproape fraudulos...pe mine ... (vezi toată discuția)