avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ce pot face daca primaria nu aplica legea 50/1991?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ce pot face daca primaria nu aplica legea 50/1991?

Primaria a primit sesizari de la Politia Locala si IRC ca un proprietar a construit pe drum cu nerespectarea autorizatiei de constructie insa in loc sa aplice legea 50/1991,i-au facut receptia si acesta functioneaza nestingherit(a construit o hala).
Chiar sotia acestui proprietar care a construit lucreaza la primaria care trebuia sa splice legea.
Pot face plingere primariei in contencios administrativ,ce sanse am ?
Acest drum in acte este trecut ca drum de exploatare insa acum este trecut pe harta din biroul domnului viceprimar ca fiind strada .Este trecut in toate planurile cadastrale insa pentru a nu-l deschide nu au vrut intentionat sa-l inventarieze,asa au motivat ca nu este inventariat.Da,deoarece domnul de la cadastru a dorit sa-l inventarieze insa in domeniul privat al primariei pentru ca cei ce il tin sa poata sa-l uzucapeze insa nu a primit aprobare si a ramas asa.Mai stiu ca un drum de exploatare intra obligat in domeniul public al primariei,administrat de primarie si nu poate fi nici revendicat nici uzucapat.
Deci ce sanse am?'
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
Ciubuc Angelica, utilizator
nu reiese din descriere care este interesul dvs in aceasta problema.
Sunt proprietata unui teren cu deschidere numai la acest drum pe care s-a construit aceasta hala cu nerespectarea autorizatiei de constructie la un capat iar la celalalt capat cineva a pus poarta incluzindu-si drumul in proprietate,blocindu-'mi total accesul pe proprietate.

Adrian Dimitriu a scris:

nu reiese din descriere care este interesul dvs in aceasta problema.

Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
Ciubuc Angelica, utilizator
In acest caz singura solutie este formularea unei cereri de chemare in judecata adresata instantei de contencios administrativ, intemeiata, in principal, pe Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii - Republicata
Inteleg ca ati formulat pana acum mai multe plangeri, adresate inclusiv primariei insa acestea nu au primit o solutionare pozitiva.
Da, aveti sanse de a castig in conditiile in care actiunea este conceputa de un avocat, in functie de temeiurile de drept care se vor invoca, probele administrate, etc. si strategia intregului proces.
In primul rand, trebuie vazut exact care este regimul juridic al drumului respectiv si analizata intreaga situatie de fapt, inclusiv conditiile in care a fost emisa acea autorizatie de constructie.
Daca hala respectiva a fost construita cu nerespectarea autorizatiie de constructie este clar ca primaria trebuia sa ia masurile legale.
Vor trebui chemati in judecata atat primaria, cat si persoana care a construit ilegal acea hala si va blocheaza accesul la drumul public si solicitata inclusiv plata unor despagubiri, in masura in care exista si un prejudiciu.


Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot forta primaria sa-mi deschida calea de acces pe proprietate? Ciubuc Angelica Ciubuc Angelica Am o proprietate ce are deschidere 60m la un drum ce in acte este trecut drum de exploatare dar care la momentul achizitionarii era intravilan si drumul si ... (vezi toată discuția)
Acces la drum ungureanu marioara ungureanu marioara buna seara!bunica mea locuieste la tara este in litigii cu vecinii sai din cauza unui drum, ce face accesul la acasa acesteia,cei din urma sustinand ca drumul ... (vezi toată discuția)